You are currently viewing Arbejder du for meget?

Arbejder du for meget?

Det kan have store konsekvenser for din psyke, hvis du arbejder for meget. Hjernen har nemlig brug for at slappe af. Der er mange eksempler på at folk må stoppe med at arbejde i lange perioder, fordi de er sygemeldt med stress.

De psykiske sygdomme

Sygdomme som stress, angst og depression er at finde alle steder. Før i tiden blev man i høj grad syg af smitsomme sygdomme eller af hårdt fysisk arbejde, men i dag er det psyken, som står for skud.

Det er utrolig let at komme til at arbejde for meget i dag. Næsten alle ejer en smartphone, som de har med sig overalt. Dette betyder, at der aldrig er fuldstændig ro. Man har altid mulighed for at tjekke, om der er kommet en mail fra nogle af kollegerne.

Du skal hele tiden præstere

Vi lever i en kultur, hvor man hele tiden skal præstere. Både over for andre, hvor man skal vise, at man er den bedste og den hurtigste, men også over for sig selv.

Mange sætter konstant personlige mål for sig selv for hele tiden at udvikle sig. Dette kan være godt, hvis dine evner bliver forbedret, men det er i høj grad udmattende for hjernen. Læs her, hvis du overvejer en afslappende ferie til Sydspanien.