You are currently viewing Beløb

Beløb

I starten var det meget små beløb jeg købte aktier for, vi snakker måske 1000-2000kr. om måneden, da jeg først skulle lære at tackle følelserne der kom, når aktierne faldt eller steg pludseligt, for hvis der er en ting man skal lære, så er det at have is i maven, for du aner ikke hvad dagen bringer, og om aktierne falder 5% eller 50%, så der var en indlæringskurve jeg skulle lære, og den er ikke altid nem at tackle.

Men som jeg lærte at have is maven, og jeg lærte at forstå hvorfor aktierne faldt eller steg, begyndte jeg at investere højere beløb, og indsnævre de virksomheder som jeg kunne have interesse i, og så begynde at læse op på dem, forstå hvad de forskellige tal betyder, tjener virksomhederne penge, har de et stigende udbytte – ting som viste mig at det her kunne godt gå hen og blive en god aktie, med en sund økonomi.

I dag består min portefølje udelukkende at amerikanske aktier, og jeg investerer alt imellem 10-50.000kr.

Sats

Noget af det første jeg stødte på er ” du skal ikke satse mere end du kan tåle at tabe”, og for at jeg tør satse penge i en virksomhed, så plejer jeg at gå ind på firmaets hjemmeside, og læse om bla. Deres økonomi, hvor længe ledelsen har siddet der, hvad de producerer eller sælger, og hvis jeg finder det interessant, plejer jeg at nærstudere deres økonomi, for hvis der er en ting der kan få en aktie til at falde i pris, så er det økonomi!

Hvis ikke virksomheden opnår de resultater som de havde håbet og lagt ind i deres budget, elle tjent en god slat penge så kan aktien godt tage et dyk, endda et stort dyk! Så jeg nærstuderer deres kvartalsrapporter, og prøver at sammenligne dem med tidligere rapporter, for at se om de rent faktisk tjener penge. Men selvom en virksomhed tjener styrtende med penge, er det ikke sikkert at aktieprisen stiger, for som med alt andet, så er det udbud og efterspørgsel der tit sætter prisen.

En anden ting er, hvis du handler amerikanske aktier, så er du også udsat for Us-dollarprisen, det vil sige at hvis dollaren falder i værdi, så falder din portefølje også i værdi, da dollaren er mindre værd end den var i går. Så hvis du har købt aktier for 10.000Usd og fået ex 10.000 stk aktier, og dollaren falder 1% så er din aktieværdi faldet tilsvarende.