Blaf dig gennem din backpackerrejse

Det er ikke længere et lige så udbredt fænomen at blaffe sig igennem sin backpackerrejse, som det engang var. Det er dog stadig en rigtig god idé, hvis du ønsker at spare en masse penge på transport, samtidig med at du møder lokale og interessante mennesker. Her har du virkelig mulighed for at få en masse gode historier med hjem i rygsækken. Det er også lidt af et eventyr og helt sikkert noget, du vil kunne huske resten af livet. Der er dog altid en række ting, du bør overveje, når du giver dig i kast med at blaffe.

Vær ikke bange – men forberedt

Det er efterhånden blevet almen standard, at det er farligt at blaffe. Det er bestemt ikke rigtigt. Ganske vist ved man ikke, hvem der samler en op, men det betyder ikke, at man sætter sig selv i en farlig situation. Tværtimod. Du vil opleve et væld af forskellige mennesker, der samler dig op. Det er dog altid en god idé at have alle sine vigtige ejendele (pung, pas, vigtige dokumenter etc.) tæt på sig. Hav nogle forholdsregler inden, du giver begiver dig ud på din rejse. Er du utryg ved en person, så bed om at blive sat af. Læs også om området, du blaffer i, så du har en idé om, hvilke typer, der vil kunne samle dig op.

Sæt dig ind i de nye kulturer

En rigtig god idé, når du blaffer dig rundt i verden, er at lære noget om de kulturer, du besøger. Det er ikke mindst interessant, men vil også give dig en masse god information om, hvordan du skal opføre dig overfor folk. I forlængelse af dette kan det også være en god idé at lære lidt gloser på det givne sprog. Du kan komme langt med google translate, men det er ikke sikkert, du har data tilgængeligt. Køb derfor en bog med nogle få gloser. De folk, du møder, vil helt sikkert finde dig endnu mere interessant og venlig, hvis du kan lidt af deres sprog.

At blaffe – det billige alternativ

At blaffe sig gennem Europa, Asien, Sydamerika eller noget helt fjerde er en rigtig god måde at spare penge. Det samme gør sig gældende for couchsurfing. Uheldet kan dog altid være ude, og står du midt på en motorvej uden et lift eller penge, kan det se rigtig sort ud. Her er det muligt at lån fra telefonen med SMS, men sørg altid for at have nogle penge til overs, så du kan tage en taxa til nærmeste hotel eller hostel. Det vil sikre dig fra en masse unødvendig besvær. Lav derfor en backup plan hver gang, du begynder at blaffe – i tilfælde af, at der ikke sker noget.