You are currently viewing De forskellige farver på perler – læs om dem her

De forskellige farver på perler – læs om dem her

Perler findes i mange forskellige farver, lige fra den klassiske hvide farve til grønne, blå og lilla nuancer. Farven på en perle bestemmes af den type bløddyr, den kommer fra, og de vandforhold, hvori den blev dannet. Læs videre for at få mere at vide om de forskellige farver på perler.

De mange forskellige farver på perler

Hvide perler

Hvide perler produceres normalt af hvidlæbede østers, der lever i køligere vand. Akoya-perler er den klassiske perle-type og findes i tidløse nuancer af hvid, creme og sølv. Sydhavsperler er enten hvide eller gyldne; jo mere gylden perlen er, jo mere værdifuld er den. 

Sorte perler

Sorte perler kommer fra sortlæbede østers, der lever i varmt vand. Tahitiperler er mørkere i farven, og ud over sort kan du også finde grå, grønne og lilla nuancer. Sorte perler er nogle af de mest værdifulde, fordi de er så sjældne.

Lyserøde perler

Lyserøde perler får deres farve fra en blanding af rødt og hvidt lys, der reflekteres på perlens overflade. Lyserøde perler er meget populære, fordi de kan tilføje stor elegance til ethvert outfit. 

Grønne perler

Grønne perler dannes, når der er et overskud af magnesium i det vand, hvor de dannes. Grønne perler er meget sjældne og derfor meget værdifulde

Blå perler

Blå perler dannes, når der er et overskud af kobber i det vand, hvor de dannes. Blå perler er også ret sjældne, så de kan også være ret værdifulde.

Lilla perler

Lilla perler dannes, når der er et overskud af jern i det vand, hvor de dannes. Ligesom blå perler kan lilla perler være ret værdifulde, fordi de er sjældne

Som du kan se, er der en lang række forskellige farver, som perler og perler kan fås i. Farven på en perle eller perle bestemmes af den type bløddyr, den kommer fra, og de vandforhold, hvor den blev dannet. Hvid, sort og pink er de mest almindelige farver, men der findes også grønne, blå og lilla nuancer. Nogle har endda et iriserende skær, der får dem til at skifte farve afhængigt af den vinkel, de ses fra. Hvis du er på udkig efter noget bestemt, skal du huske disse farver, når du køber perler eller perler!

Køb dine perlesmykker online

Hvis du er på udkig efter kvalitetsperler og perler, er der mange online butikker og webshops, der har et bredt udvalg af farver og størrelser at vælge imellem. Her finder du kollektioner, der omfatter alt fra klassiske hvide perler til sjældne grønne, blå og lilla nuancer. Du kan også finde et udvalg af fantastiske perlesmykker i mange forskellige stilarter. Uanset om du er på udkig efter øreringe med perler, halskæder med perler eller perleringe, så kan du få dem online.