You are currently viewing Det lille sofabord med stil og god opbevaring i stuen

Det lille sofabord med stil og god opbevaring i stuen

Enhver stue kræver et flot og anvendeligt sofabord. Det er her du stiller din kaffe, slikskålen en fredag aften, eller lægger avisen eller fjernbetjeningen når du ikke bruger det.

Det er ikke altid nemt at finde et sofabord, der matcher resten af indretningen i stuen, for i dag findes der utrolig mange flotte modeller at vælge imellem, store som små.

Det lille sofabord er let at indrette

Vælger du et lille sofabord med opbevaring, får du et sofabord der er nemt at indrette. Et lille sofabord, bliver nemt overfyldt, så her gælder det om at begrænse de ting du ligger op på bordet, for at holde det pænt og nydeligt at se på.

Det lille sofabord kan du også bruge som et dekorativt element i et hjørne i boligen, måske sammen med en hyggelig lænestol og en enkelt potteplante.

Sofabordet passer til alle typer møbler

Det smarte ved et lille sofabord er, at det kan bruges til stort set alt. Det er selvfølgelig oplagt at placere sofabordet sammen med din sofa i stuen, men du kan også placere det sammen med andre møbler i hjemmet.

Har du en lænestol er et lille sofabord helt ideelt, netop hvis du gerne vil have mulighed for at sidde med en kop kaffe eller te, når du skal slappe af alene.

Glem ikke at vedligeholde dit sofabord

Ethvert møbel i hjemmet kræver en god overfladebehandling, og flere kræver også vedligeholdelse for eksempel med olie, grundrens og måske endda en slibning, for at det igen bliver flot at se på.

Har du brugt dit sofabord gennem mange år, vil der naturligvis også være en chance for at overfladen på bordet, er blevet ridset og slidt.

Det kan du heldigvis selv ordne, for med en smule omhu og god tålmodighed, kan du sagtens selv få et flot resultat, hvis du bruger de rigtige produkter.

Det første du skal gøre er at rense bordets overflade med grundrens. Herefter bør du tjekke om bordpladen er lavet i finér, eller om det er en massiv bordplade du har med at gøre.

Er bordpladen fremstillet af finér, er pladen forholdsvis tynd, og her skal du gå lidt forsigtigt til værks, modsat hvis bordpladen er fremstillet i massiv træ.

For at slibe bordpladen kan du anvende en rystepudser, her er det vigtigt at du sliber på langs af træet, og ikke med runde bevægelser, da det vil give bordpladen nogle grimme aftegninger.

Når bordpladen er slebet, skal du i gang med en håndklods og sandpapir. Her skal du huske på, at du stadig skal slibe i den samme retning som du gjorde før.

Når bordet er slebet færdigt og du har tørret bordet af med en fugtig klud, er det tid til at give overfladen enten træolie, sæbe eller lak.

Vælger du at give bordpladen træolie, vil bordpladen få en flot og naturlig overflade. Olien er nem at arbejde med, men vigtigt er at bordpladen bliver ordentlig mættet, hvilket vil sige at du anvender nok træolie.

Olien fordeles på bordets overflade, hvorefter overfladen skal hærde i omkring 24 timer. Herefter skal bordet mellemslibes. her kan du anvende en sandpapir i korn 220-240, og efterfølgende aftørre bordet med en fugtig klud.

 Nu er det igen tid til olie, som igen skal tørre i 24 timer. Processen gentages en sidste gang, hvorefter du med sikkerhed til få en flot bordplade på dit gamle sofabord.