You are currently viewing Dette styresystem er stadig i mange danske hjem

Dette styresystem er stadig i mange danske hjem

Apples Macbooks med deres flotte design og anderledes styresystem har gjort det populært blandt mange studerende og professionelle. Men det klassiske Microsoft Windows styresystem bliver stadig brugt lige så ihærdigt, både i danske hjem og virksomheder. Hvis du selv er i tvivl om hvilket styresystem du skal vælge, så læs med her og få hjælp.

Microsoft blev blandt andet grundlagt af Bill Gates i 1975 og siden har de taget computerverden med storm. Mere end 45 år senere eksisterer de og trives stadigvæk, blandt andet fordi deres klassiske styresystem, Windows, er brugervenligt og funktionelt i sådan en grad at konkurrenter endnu ikke kan vippe dem af pinden.

Og dog er Apple efterhånden blevet så en stor konkurrent, at det truer Microsofts eksistens. Disse to styresystemer bliver ofte holdt op mod hinanden og der er da også fordele og ulemper ved begge. Alt efter hvordan man foretrækker at arbejde, hvad man bruger computeren til og hvor gammel man er, kan man være tilbøjelig til at vælge det ene frem for det andet.

Det unge styresystem

Det nyere macOS styresystem kom først i 1999 og er altså relativ yngre end Microsoft. Når man kigger på hvem der bruger Macbooks, er det også ofte en yngre målgruppe, især blandt studerende. Dog bliver macOS også i stigende brugt på arbejdspladser og i virksomheder. Det yngre styresystem har en anden brugerflade, som kræver lidt tilvænning hvis man kommer fra Windows.

Men mange der skifter til Mac bliver så glade for styresystemet at de hænger ved og forbliver en del af Mac familien. Nogle ville mene at Mac har en mere flydende brugerflade som gør det nemmere og hurtigere at arbejde. Der er også mulighed for at hente applikationer som ikke nødvendigvis kan hentes på Windows – det gælder dog også den anden vej.

Højnet computeroplevelse

Hvis man er en hardcore gamer, så er der ingen tvivl om at det er bedre at gå med en Windows PC end en Apple computer eller bærbar. En af fordelene ved PC’en er nemlig, at man har mulighed for at køre ældre programmer og versioner på computeren. Computere med Windows styresystem kan ofte fås med så kraftfulde processorer at de kan håndtere alt lige fra gaming, til videoredigering og grafisk arbejde.

Selvom Windows har mange år på bagen, så er der gode grunde til at systemet stadig bliver brugt. Fleksibiliteten med Windows PC’er er muligvis en af de store fordele som adskiller sig fra Mac. Man kan nemlig tilpasse sin PC og arbejdsstation stort set efter hjertets begær, for Windows er understøttet af mange forskellige typer hardware. Man har altså et stort udvalg af skærme og harddiske man kan kombinere med Windows for at få netop den løsning man ønsker.

Nok er macOS den nye populære elev på blokken, men Windows er veteranen der er kraftfuld, fleksibel og som har bevidst sit værd. Det er styresystemet som de fleste kan være med på og som er brugervenligt – netop derfor er der mange danske hjem og virksomheder der bruger Windows.