You are currently viewing Gode råd til afspænding og afslapning

Gode råd til afspænding og afslapning

Hvis din hverdag ligner de fleste danskeres, bruger du en hel del af tiden foran en skærm. Det er ikke særlig sundt for hverken krop eller sind, og derfor er det godt at have et par tricks til afspænding. Dem får du her! 

Det er helt normalt at tilbringe mange timer foran en skærm. Særligt i forbindelse med vores arbejdsliv har computeren fået en stor – og tidskrævende – betydning. Desværre har den ikke nogen særligt positiv betydning for vores helbred, men med et par tips til afslapning og afspænding kan du nemt rette op på det. 

Få billig wellness derhjemme 

Du ved sikkert godt, at det kan være gavnligt at få en massage indimellem. Desværre er det bare også dyrt – eller er det? Ikke med dit eget massageudstyr! Du kan se flere massagepistoler her og undersøge, om det kunne være en løsning for dig. 

En massagepistol er smart, fordi du nemt kan medbringe den. Fx kan du have den med på arbejdet, så du kan tage en lille massage-pause. Nogle medbringer også pistolen, når de skal til den ene eller anden form for træning. Så kan man nemlig afslutte aktiviteten med god afslapning og afspænding. 

Med en massagepistol får du masser af wellness derhjemme, til en meget billig pris. I stedet for at betale for regelmæssige massager, betaler du nemlig bare et enkelt beløb en enkelt gang – og så kan du ellers få massage, lige når, og hvor, du vil! 

Når du skal finde en massagepistol af høj kvalitet, kan du fx kigge efter: 

  • Touchscreen, intuitivt design, og at den i det hele taget er nem at bruge. 
  • At den kommer med en stor håndfuld af forskellige massagehoveder. 
  • Flere forskellige hastigheder til massagen, det kan fx være mellem 1200-3600 RPM. 
  • Massagepistolen kan med fordel være ledningsfri, så den er mobil. 
  • Det er en fordel, hvis motoren er lydsvag, så du ikke bliver generet af lyden. 
  • Kig efter et godt batteri, som kan genoplades. Pistolen skal helst kunne bruges nogle timer ad gangen, før den skal oplades. 
  • RoHS- og CE-godkendelse er et stort plus. 

Du bliver produktiv af at slappe af 

Man skulle måske ikke tro det, men faktisk forholder det sig sådan, at man bliver mere produktiv af at slappe af. Når man får ladt batterierne op med god afspænding og afslapning, er man nemlig klar til at give den gas med arbejdsopgaverne. 

Derfor er det heller ikke så dumt at tage en pause på jobbet i ny og næ. Det kan være en snak med en kollega eller en mundfuld frisk luft. Det giver ny energi til krop og sind, som man så kan putte ind i de næste arbejdsopgaver på dagsordenen. Samtidig er det også et afbræk fra den ensformige stilling foran computeren. 

Dyrk yoga og stræk igennem 

Motion er en rigtig god metode til at modarbejde potentielle skader fra computeren. Her kan man finde et aktivitetsniveau, der passer til éns personlige temperament og smag. Det behøver ikke at være hårdt, men kan være en daglig gåtur eller en yoga session, hvor man får strukket muskler og led godt igennem.