You are currently viewing Gør din have forårsklar

Gør din have forårsklar

ANNONCE

Det er stadig meget koldt og blæsende i dagens Danmark, dog ser man ind og imellem at solen kigger forbi som resulterer i årets konkurrence om hvilke blomster der skyder først. Der skal man nok placere sine odds på vintergækkerne og påskeliljerne som pynter de danske haver og grønne arealer allerede nu i marts måned.

Med et nyt forår på vej betyder det også at du skal gå din have igennem og har du brygget på nye ideer, skal du overveje at begynde at lave plads til dette.  Det har vist sig de seneste par år at folk er blevet mere og mere glade for rhododendron blomsten, da den holder i både vind, slud og blæst. Også om vinteren uden tildækning!

Haven er klar, hvad skal man ellers have fokus på?

Du kunne genoverveje dit valg af krukker i haven eller altanen, det kan gøre rigtig meget ved første øjekast af din flotte have. Hertil ser man også tit at der mangler et personligt twist i de danske haver. Hvor der kunne tilføjes nogle farver af forskellige type bed eller blomsterhav. Måske en stenskultur som passer ind?

Det handler altså om at være kreativ! – Såvel som hvis man har træhegn, et gammelt skur eller lignende. Så burde man tage sig intiativ til at male det og gøre det i stand. Det pifter altså lige udseendet et ekstra niveau op.

Ved de fleste haver, har man naturligvis en masse fliser. Det er ultimativt noget af de sværeste at holde og der findes et hav af forskellige løsninger herom.

Det er alt lige fra sand, spray, værktøj, højtryksrensning og ild. Så når man lige står i situationen, kan det være meget svært at finde ud af hvilken procedure der vil give den bedste fliserens til ens have, for at give det perfekte look.

Det ligger selvfølgelig i at man skal have renset ud i ukrudt mellem fliserne, som naturligvis kan gøres med ren og skær håndkraft og det rigtige værktøj. Men når man skal have fjernet misfarvning og alger fra fliserne… Det er en helt anden historie.

Den afsluttende del af havearbejdet

Skal man gøre det selv er det meget hårdt arbejde at rense alle fliser. Du kan bruge renvasket 0-4mm sand/grus, som kan købes ved det lokale havecenter. Sandet stryges ud over fliserne og slibes rene, ved at feje sandet rundt, så det virker som sandpapir. Det er en opgave der tager en del tid, men resultatet er 100% perfekt, når alle fuger er fyldt op med det friske sand. Så får en lækker og frisk have som er sommerklar!

Man kan selvfølgelig også betale sig fra det, men det er ikke billigt.

Hvad med efter sommer?

Når sommeren er ved at være ovre og de kolde tider rammer os igen. Så skal man eventuel overveje at .:

1. Dække sarte planter til så de holder varmen.

2. Plante nye frø/løg til næste sæson. Dette skal ske senest midt oktober, hvor jorden er ca. 6-8 grader.

3. Dine nye krukker skal du bibeholde, hæv dem et par centimeter over jorden. På den måde undgår du frostskader.