You are currently viewing Gør terrassen klar til grillsæsonen – væk med ukrudt og alger!

Gør terrassen klar til grillsæsonen – væk med ukrudt og alger!

ANNONCE

Sommeren står for døren og det samme gør gæsterne. Det eneste du mangler er at tænde grillen, smide pølserne på og så nyde et glas koldt rosé. Og nårhja, så mangler du selvfølgelig lige at fjerne ukrudt og rense fliserne for snavs og alger. “Det er hurtigt ordnet,” tænker du, men inderst inde ved du godt, at det er nemmere sagt end gjort.

Suk. Ukrudten står op mellem fliserne. Du har allerede forsøgt dig både med rive og saks. Det føles som en evig kamp mellem dig og de små sejlivede bæster.  Så spejder du indover hækken og undrer dig over, hvorfor naboens terrasse er så perfekt.

Gode råd er ofte dyre, men lige i forhold til at holde terrassen pæn og nydelig, er der faktisk simple og nemme løsninger, du kan give dig i kast med.

Ukrudt alle vegne
Ukrudt er den mest normale udfordring i haven. I buske og bede stjæler ukrudt næring fra de andre planter, derfor skal du her være særligt opmærksom på væksten. Imellem fliser er det mere et skønhedsproblem. Ukrudt, der stritter frem i øst og i vest kan ødelægge en ellers strømlinet terrasse.

Alger på fliserne
Er din terrasse placeret så den i løbet af dagen er i skyggen, kan den være hårdt ramt af alger. Alger gror i fugtige miljøer og kan gøre dine fliser uhyggeligt glatte. Har du børn, der render rundt på terrassen, risikerer du, at de glider og kommer til skade.

Flisepest
En lidt mere fremmed tilflytter er flisepesten, som de færreste kender til. Med sit grålige udseende lægger den sig på fliserne i et hårdt lag, der kan give misfarvninger og er utrolig svært at få bugt med.

Få bugt med problemet
Der er masser af måder hvorpå du selv kan give dig i kast med at løse problemet. Én af dem er ved at bruge fliserens, som også virker forebyggende.

Du kan læse mere om de forskellige løsningsmetoder her.