You are currently viewing Guide til at blive professionel fodboldspiller

Guide til at blive professionel fodboldspiller

Det er ingen hemmelighed, at europæerne elsker deres fodbold. Spillet følges religiøst af millioner af fans, der hepper på deres yndlingshold uge efter uge. Men hvad med de håbefulde unge atleter, der drømmer om en dag at spille spillet på højeste niveau? Hvad kræver det at blive professionel fodboldspiller?

Svaret er desværre ikke så enkelt som “bare at træne meget” Selv om dedikation og træning helt sikkert er vigtigt, er der en række andre faktorer, der spiller ind, når det skal afgøres, om en spiller vil nå frem til det højeste niveau eller ej. Her er et par ting, som håbefulde professionelle fodboldspillere skal huske på:

Talent: Denne er ret selvforklarende. For at have en chance for at blive professionel fodboldspiller skal man have et talent, der ligger over gennemsnittet. Du kan være den hårdeste arbejder i verden, men hvis du ikke har den naturlige evne til at spille spillet på et højt niveau, er dine chancer for at nå til tops meget små.

Fysiske egenskaber: Fodbold er en fysisk krævende sport. For at få succes på det højeste niveau skal spillerne være stærke, hurtige og smidige. Hvis du ikke har de fysiske egenskaber, der kræves for at kunne konkurrere med andre spillere på topniveau, vil du sandsynligvis være i en ulempe.

Mental styrke: Fodbold er i lige så høj grad et mentalt spil som et fysisk spil. Spillerne skal kunne bevare roen under pres og træffe smarte beslutninger i farten. Hvis du ikke kan håndtere den mentale side af spillet, vil du sandsynligvis få det svært mod mere erfarne modstandere.

At blive professionel fodboldspiller er ikke nogen let opgave. Det kræver talent, dedikation og vigtigst af alt, held. Men hvis du har det, der skal til for at nå til det højeste niveau, kan belønningen være stor. Husk bare, at selv hvis du ikke ender med at spille professionelt, kan du stadig nyde spillet for alt det, det har at byde på.

Læs mere om fodbold på www.football37.dk