You are currently viewing Hvad er verdens dyreste kaffe?

Hvad er verdens dyreste kaffe?

Det er helt normalt at ville have lidt eksklusivitet i sin hverdag en gang imellem og en af måderne at få det på er f.eks. ved at drikke en kop af verdens dyreste el. måske verdens bedste kaffe.

Jeg kan med det samme afsløre at verdens dyreste kaffe ikke er verdens bedste kaffe, men verdens bedste kaffe er bestemt ikke billig.

Hvad er den dyreste kaffe i verden?

Verdens dyreste kaffe hedder Geisha og koster op mod 18.000 kr. i 2021 for et pund. Det er helt ny rekord og skyldes nok flere ting. Prisen på Geisha kaffe kan svinge fra år til år, alt efter årets høst og efterspørgslen på denne samt andre populære kaffer.

Blandt andre meget dyre kaffer er Kopi Luwak der har været igennem et dyr før det bliver solgt (det er ikke en kaffe for dyreaktivister, da dyrene bliver tvangsfodret) og Blue Mountain Coffee der efterhånden er faldet en del i pris grundet en øget produktion.

Verdens dyreste kaffe er ikke verdens bedste kaffe

Verdens dyreste kaffe er ikke nødvendigvis verdens bedste kaffe, og sådan er tilfældet i hvert fald ikke lige nu hvor mange vurdere Blue Mountain kaffe fra Jamaica til at være den klart bedste i verden og også et populært valg blandt baristaer.

Generelt er det de dyreste kaffer også anset som de bedste, men i mange tilfælde handler det også om hvilken type kaffe man laver med den. En anerkendt dansk barista bruger f.eks. Buku kaffe fra Etiopien til at lave sin kaffe med.

Vil du gerne have svar på andre finurlige spørgsmål om kaffe, så kan du med fordel læse denne kaffeblog på kaffedaaser.dk. Her kan du blandt andet også få svar på om kaffe er sundere end energidrik? hvilken kaffe Netto har? og læse om kaffens historie.