You are currently viewing Lær mere om de forskellige yogatyper

Lær mere om de forskellige yogatyper

Du kan prøve at identificere din yogatype eller finde ud af, hvad din yogapersonlighed er for at se, hvilken af følgende stilarter der er bedst for dig. Der er mange at vælge imellem, men lad det ikke skræmme dig. Prøv en begyndervenlig klasse, før du forgrener dig (hvis du vil).

Hatha

Hatha er et meget generelt udtryk, der omfatter enhver af de fysiske stilarter af yoga. I moderne yogalingo er hatha yoga kommet til at betyde en langsom og blid måde at øve sig på. Hatha klasser er ofte et godt sted at starte en yoga praksis, fordi de giver en introduktion til de grundlæggende yogastillinger i en lavmælt indstilling.

Vinyasa Flow

Ligesom hatha er vinyasa et generelt udtryk, der bruges til at beskrive mange forskellige typer klasser. Vinyasa flow har tendens til at være en mere energisk yogastil, der indeholder serier af stillinger kaldet solhilsener, hvor hver bevægelse matches med åndedrættet.

En vinyasa klasse starter typisk med en række solhilsener for at varme kroppen op til mere intens strækning udført i slutningen af klassen. Vinyasa kaldes også flow med henvisning til den kontinuerlige bevægelse fra en kropsholdning til den næste.

Anusara

Anusara blev grundlagt i 1997 af John Friend og kombinerer en stærk vægt på fysisk tilpasning med en positiv filosofi baseret på en tro på alle væseners iboende godhed. Klasser er normalt lette og tilgængelige, ofte med fokus på hjerteåbning.

Desværre er Friend ikke længere forbundet med Anusara på grund af hans personlige indiskretioner. Anusara er nu en lærerledet yogaskole, og Friend har startet en ny yogastil kaldet Sridaiva (se nedenfor).

Ashtanga

Ashtanga er en tempofyldt, intens, flydende yogastil grundlagt af Pattabhi Jois i 1960’erne. En sæt serier af stillinger udføres, altid i samme rækkefølge. Denne praksis er meget fysisk krævende på grund af den konstante bevægelse fra en stilling til den næste og vægten på daglig praksis.

Det var en af de første yogastilarter, der blev omfavnet af et stort antal vestlige studerende og havde været meget indflydelsesrige i udviklingen af yoga i de sidste 30 år.

Baptiste Power Vinyasa

Baron Baptiste er en power yoga innovatør, der studerede mange forskellige stilarter af yoga, kampsport og meditation, før han kom med sin egen unikke yogametode, Baptiste Power Vinyasa.

Hans stil er baseret på 5 søjler: vinyasa, ujjayi pranayama, varme, uddiyana bandha og drishti. Klasser, der foregår i et opvarmet rum, er typisk stærke og svedige.

Bikram/Hot Yoga

Hot yoga blev banebrydende af Bikram Choudhury, hvis navn blev synonymt med yogaklasser undervist i et rum opvarmet til 95 til 104 grader. Varmen letter løsningen af stramme muskler og kraftig svedtendens, som menes at være rensende. Bikram-metoden er en sætserie på 26 stillinger, men ikke alle varme klasser gør brug af denne serie.