You are currently viewing LED-lys er billigst i 2020

LED-lys er billigst i 2020

Hvis du er i gang med at lede efter pærer til dine lamper, kan LED pærer klart anbefales. De er en nemlig både billige og klimavenlige. Dette lyder måske ikke sandsynligt, da de oftest er dyrere, når man køber dem, men på lang sigt sparer de sig selv ind igen. Læs mere om, hvordan de gør det her i artiklen.

Spar penge på lang sigt

LED-pærer er energivenlige. Dette vil sige, at de ikke bruger så meget energi som f.eks. sparepæren, der ellers også er kendt for at bruge lidt energi. LED bruger faktisk 5 gange mindre strøm end en halogenpære. Dette vil sige, at ved at købe en LED-pære i stedet for en halogenpære, kan du spare omkring 1000 kr. årligt. Desuden holder LED-pærer i gennemsnitligt 10-15 år. Dette er ca. Dobbelt så meget som den forventede levetid på andre lyspærer. Dette betyder at man ikke skal bruge penge på nye LED-pærer så ofte, og her sparer man igen penge. Og LED-pærer behøver ikke være kedelige. Du kan finde et stort udvalg af LED lys fra Mrperfect.dk. Her er der både forskellige former på pærerne og forskellige farver lys.

LED-lys er klimavenligt

I Sverige er de også langt fremme med udviklingen og priserne på deres LED lys. Læs mere om svensk LED lys. Udover at man sparer penge, er LED lys også klimavenligt. Både fordi det ikke bruger så meget energi, hvilket er godt for miljøet udover, at det også er godt for pungen. Derudover gør den lange levetid også, at der ikke bliver så stort ressourcespild, når der skal produceres nye LED-pærer.
En tredje måde hvorpå LED lys er klimavenligt, er at de ikke indeholder kviksølv. De klassiske sparepærer indeholder nemlig kviksølv, hvilket både er dårligt for miljøet og potentiel farligt, hvis man kommer til at knuse en pære. Kviksølvet kan nemlig fordampe og komme ind i kroppen, hvilket er utroligt usundt. Alt dette undgår du heldigvis med LED lys, da de ikke indeholder noget kviksølv. Gør derfor miljøet en tjeneste og vælg LED lys næste gang, du skal købe en ny pære.

Velegnet til udendørsbrug

Sparepærers levetid bliver påvirket meget af temperaturændringer og ekstreme temperaturer, som de ikke har så godt af. LED lys bliver ikke påvirket så meget af temperaturen, hvilket gør dem særligt velegnede til udendørslys også. LED lys tåler nemlig både kulde og vibrationer, så vinden er heller ikke et problem for LED pærerne i din have.