You are currently viewing Nye muligheder for at få bugt med gælden

Nye muligheder for at få bugt med gælden

Der kan være mange grunde til, at man er havnet i dyb gæld. Måske er virksomheden gået konkurs, og man hæfter personligt for regningen. Ellers også har man været uheldigt med investeringer, som man er endt i kæmpe personligt underskud. Vi kan hurtigt blive enige om, at gæld aldrig er sjovt at sidde i, og nogle gange ender det med, at gælden simpelthen ikke kan betales tilbage. Derfor er gældssanering en mulighed, så dem i gæld har mulighed for at slippe ordentligt ud af det. 

Der er ingen, der synes, det er rart at sidde i gæld. For mange er virkeligheden dog, at de sidder i en gæld, som de aldrig har mulighed for at betale tilbage på. Hvis iværksættereventyret fejler, og man ender med en kæmpe gæld efter konkursen, så kan det være umuligt at komme ud af. Derfor findes muligheden for gældssanering. Det er skabt, så folk, der har forsøgt sig som iværksættere og stiftet en uoverskuelig og umulig gæld efterfølgende, har en mulighed for at slippe helskindet ud af det igen.  

Hvad handler gældssanering om? 

Gældssanering er, når gælden nedsættes eller helt slettes. Sættes gælden ned, bliver resten betalt på en afdragsordning. Ordningen gælder kun for privatpersoner. Det betyder, at virksomheder ikke har mulighed for at søge om denne form for gældsdispensation.  

Ordningen er sat i verden for at hjælpe de mennesker, der af den ene eller den anden årsag er havnet i en uoverskuelig gældssituation. Hvis gælden ikke kan betales af, så kan gældssanering være en sidste mulighed. Ansøgningsprocessen kan være omfattende og langt fra alle bliver godkendt, men du kan få hjælp via professionel gældsrådgivning, så du på bedste måde kommer ud af din gæld.  

Ny start på livet 

Mange mennesker oplever gammel gæld som en hæmsko, der er enorm svær at slippe ud af. Det indsnævrer mulighederne, og det er som en sort sky, der konstant hænger over hovedet. Her kan gældssanering hjælpe en med at komme i gang med livet igen. Uden gælden, der tynger, kan du måske begynde at spare op igen. Det giver drømme og forhåbninger for fremtiden.  

Selvom gældssanering er en mulighed, når det kommer til gæld, så gælder det dog ikke for nyere forbrugslån eller lignende. Der er regler og vilkår, der gør sig gældende for ansøgning til gældssanering, og du kan læse meget mere om det på gaeldsrådgivning.dk, hvor du kan blive klogere på, hvilke muligheder du har.