You are currently viewing Nyt site vil hjælpe danskerne til at rejse grønt

Nyt site vil hjælpe danskerne til at rejse grønt

Rejser er en stor del af mange menneskers liv, og det bør også være en bæredygtig del. Men det kan være svært at rejse bæredygtigt, hvis man ikke ved, hvordan. Travelgreen.dk er et nyt site der hjælper danskerne til at rejse grønt. I denne artikel vil vi give dig nogle tips til, hvordan du kan rejse mere bæredygtigt.

Undgå at producere unødigt affald

Rejs bæredygtigt ved at undgå at producere unødigt affald. Brug kun det nødvendige, og genbrug så meget som muligt. På denne måde kan du spare både penge og hjælpe miljøet. Tips til at undgå unødvendigt affald:

– Køb mad og drikkevarer som er pakket i genbrugsbar emballage

– Vælg produkter, der er fremstillet af naturlige materialer

– Køb souvenirer, der er fremstillet af genbrugte materialer

Spis lokalt og økologisk mad

Det er bedre for miljøet at spise lokalt producerede råvarer. Lokalt producerede råvarer kræver ikke lang transport, hvilket reducerer udledning af drivhusgasser fra lastbiler, skibe og fly. Økologisk mad er også bedre for miljøet, fordi der ikke bruges sprøjtemidler og kemikalier i produktionen. Spis derfor lokalt og økologisk, når du rejser, så du kan gøre en positiv forskel for miljøet.

Hvordan ved man om en restaurant bliver lokale råvarer?

En måde at finde ud af, om en restaurant bruger lokale råvarer, er at spørge personalet. En anden måde er at tjekke restaurantens hjemmeside eller menukort for at se, om ingredienserne er af lokal oprindelse.

Vælg bæredygtige overnatningssteder

Eksempler på bæredygtige overnatning kan være hoteller, som har fokus på bæredygtighed og ansvarlighed, samtidig med at de tilbyder komfort og god service. Det kan også være campingpladser, som er gearet til at imødekomme bæredygtighedsprincipperne, eller lejligheder, som er blevet bygget efter bæredygtige standarder.

Besøg bæredygtige turistattraktioner

Bæredygtige turistattraktioner er en vigtig trend i turismen lige nu. Flere og flere turister er interesseret i at besøge attraktioner, der tager hensyn til miljøet og gør en indsats for at spare på energien. Nogle af de bedste eksempler på bæredygtige turistattraktioner findes i Europa.

I Tyskland kan man besøge bæredygtige parker som for eksempel Ballenberg Freilichtmuseum, hvor alt er bygget i træ og bruges igen, når det ikke længere er aktuelt som turistattraktion. I Schweiz kan man besøge bæredygtige alper som Jungfraujoch, der bruger solenergi til at opvarme vandet og varme bilerne op. I Danmark kan man besøge den bæredygtige attraktion Den Blå Planet, der både har et stort akvarium og udstillinger om biologi og marine økosystemer.

Det er muligt at finde bæredygtige turistattraktioner i alle dele af verden. Sørg for at informere dig om bæredygtighedsprincipperne, inden du rejser, så du kan vælge de bæredygtige attraktioner, der passer bedst til dig. Hvis du følger disse tips, kan du være med til at gøre en bæredygtig turistattraktion til din næste feriedestination. Det er godt for miljøet, og det er også godt for dig!