You are currently viewing På biltur i Danmark fra Skagen til Gedser i lejebil

På biltur i Danmark fra Skagen til Gedser i lejebil

Danmark kan vise sig fra sin bedste side en efterårsdag med blå himmel kombineret med alle de brune, gule og røde nuancer. Og det danske landskab og de danske seværdigheder er også mangfoldige, og heldigvis er Danmark heller ikke større, end en køretur fra nord til syd kan klares på en forlænget weekend.

Selvom skolernes efterårsferie er slut, betyder det ikke, at efteråret er det. Der er masser af muligheder for at tage på en forlænget weekend eller mere og udforske den danske natur, seværdighederne og overnatningsmulighederne. Hvis man ikke selv er i besiddelse af en bil, er der i dag masser af mulighed for at leje en bil gennem sider som billigere biludlejning, som i en database har samlet 1.600 af de bedste biludlejningsfirmaer. Her kan du via en brugervenlig bestillingsmaskine vælge mellem en lang række bilmærker og biltyper og bestille lige præcis den bil, som passer til dine behov til lave priser, inklusive forsikringer og skatter samt fri kilometerpris på de fleste destinationer. 

Hvis man i bogstaveligste forstand vælger at tage turen fra Skagen til Gedser, er det naturligvis et hav af ting, man kan foretage sig, og det vil kræve en hel bog og mere end en mini-ferie, hvis vi skulle beskrive, og I skulle kunne nå det hele. Derfor har vi i stedet nøje udvalgt en seværdighed, et stykke natur og et dejligt sted at overnatte, som vi fortæller om her:

På biltur i Danmark fra Skagen til Gedser: Det skal du opleve

Nordjylland er spækket med både traditionelle oplevelser og mere ukonventionelle ting, I kan lave. En af de mere specielle oplevelser, som kan anbefales – eventuelt på en tur på vej til Grenen – er Vippefyret ved Skagen, som er en tro kopi af det først og gamle vippefyr, som i mange år stod ved Skagens gren. Der er også biludlejningsfirmaer i Skagen, der kan føre dig derhen. Det oprindelige vippefyr blev opført i 1627, og det blev brugt langt op i 1700-tallet pga. de mange skibsforlis ved Grenens farlige rev. Vippefyret havde åben brændekurv og fungerede ved, at man vippede kurven ned til jorden, tændte det op og vippede fyret tilbage, så skibene kunne se ilden på lang afstand. Danmarks sidste vippefyr på Anholt blev nedlagt i 1788, men kopien ved Skagen blev rekonstrueret af Car Locher første gang i 1913, da Skagen by fejrede sit 500 års jubilæum. 

På biltur i Danmark fra Skagen til Gedser: Her skal du bo

Hvis I foretager turen gennem Danmark over flere dage, vil I også få brug for et sted at overnatte undervejs. Og hvorfor ikke stoppe omtrent halvvejs, mere præcist i Nyborg på Fyn, og blive forkælet på Hotel Hesselet. Hotellet blev opført i midten af 1960erne og er placeret tæt på strand og skov samt Nyborg Slot, Nyborg Fæstning og Holckenhaven Slot, hvis man får lyst til at blive et par dage ekstra. Men ellers burde hotellet med sine fremragende og luksuriøse faciliteter være nok til at tilfredsstille de fleste, som bare har brug for afslappelse og forkælelse et par dage. Hotellet har udover fitnessrum og tennisbane en spa- og wellness-sektion med deres helt egen klinik. Her kan gæsterne få massage, ansigtsbehandlinger og fodbehandlinger, og bagefter nyde en skøn frokost eller middag i hotellets restaurant. 

Foto: Pixabay

På biltur i Danmark fra Skagen til Gedser: Det skal du se

Vi slutter som lovet vores biltur af i Gedser, som er nogenlunde det sydligste, man kan køre inden for de danske grænser. Hvis man undervejs har fået lyst eller behov for at skifte køretøjet ud – det kunne for eksempel være at man har samlet svigerforældrene op et sted på Sydsjælland, kan man gå ind og finde et større eller anderledes køretøj på eksempelvis en anden af de store bildatabaser go autos, hvor man kan sammenligne mere end 16.000 biludlejere og finde de bedste lejepriser inden for de bedste bilmærker. I Gedser er den uden sammenligning største seværdighed fuglene. På Gedser Odde, som også er Danmark sydligste punkt, kan man besøge fuglestationen og se nogle af Danmarks største rovfugle som fjeldvågen, rød glente, rørhøg, musvåge og spurvehøg. På fuglestationen kan man se ringmærkning af fugle året rundt, og i stationens have kan man af og til opleve flokke på op til 50.000 bog- og kvækerfinger, som slår sig ned i de levende hegn. 

Så hvad venter I på? Hop ind i bilen, og oplev Danmark om efteråret, når det er bedst.