You are currently viewing Sådan indretter du den perfekte stue

Sådan indretter du den perfekte stue

ANNONCE

Vi danskere går i stigende grad op i indretning af hjemmet – vi vil bo pænt, moderne og komfortabelt. Faktisk beundres den danske og i det hele taget skandinaviske indretningsstil i det meste af den vestlige verden – med god grund. Vi har nemlig et veludviklet øje for detaljer, for at matche tendenser og for at investere i solide, klassiske møbler. Samtidig huser vi her til lands et væld af dygtige interiør- og møbeldesignere, hvilket gør det ganske ligetil at fylde hjemmet med smukke ting.

Stuen er uden tvivl et af de vigtigste rum i hjemmet. Det er her vi slapper af foran tv’et efter en lang dag på job, og det er ligeledes her, vi hygger os med vores gæster.

Først og fremmest er det vigtigt med den rette belysning. Et for skarpt eller unaturligt koldt lys ødelægger indlysende nok den hyggelige stemning. Sørg derfor for at vælge den rigtige pære til lampen, hvor man sidder, og rundt omkring i stuen. Det mest praktiske og behagelige vil være at investere i en lysdæmper, så du kan regulere efter stemning og praktiske behov, fx hvis skal spille brætspil eller lave hobbyarbejde sammen.

Dernæst er det selvsagt væsentligt, at du finder en sofa, som du både synes er pæn, rummelig og komfortabel. Har man små børn, kan det desuden være en god idé ikke at vælge en sofa i et sart og lyst materiale. Hertil må du så finde et sofabord, der matcher i både stil, materiale og størrelse. Ønsker du at skabe en rigtig hygge-oase, så fyld sofaen med smukke, bløde puder og lækre, varme tæpper – både til dig selv og dine gæster.

Foran sofaen skal tv’et placeres sådan, at alle der sidder i sofaen har godt udsyn til skærmen. Til det formål vil du typisk skulle bruge et tv-ophæng, så fjernsynet kan monteres på væggen i den rette synshøjde. Et tyndt, drejbart vægbeslag vil uden tvivl give det bedste og pæneste resultat. Med et sådan ophæng kan du nemlig dreje dit fjernsyn, så det tilpasses din synsvinkel, uanset om du sidder i sofaen, i lænestolen eller på gulvet.

Som et sidste finish for den rette stemning i stuen kan du købe planter, friske blomster og levende lys. Så er det bare om at invitere gæster – og hyggen er i hus!