You are currently viewing Sådan skaber du et personligt hjem

Sådan skaber du et personligt hjem

Uanset om du bor på et enkelt værelse, i en mindre lejlighed eller i et stort palæ, kan du gøre dit hjem personligt. Et hjem med personlighed handler nemlig om mere end bare møblerne – det handler om de tanker, der ligger bag det. Læs mere her! 

De fleste af os vil gerne have vores hjem til at repræsentere os, i hvert fald til en vis grad. Det får os selv til at føle os mere hjemme, og det giver vores gæster et indtryk af, hvem vi er. Uanset om du har en stor og prangende personlighed eller en mindre og mere forsagt, kan du skabe et personligt hjem. 

Hvorfor skal du have et personligt hjem? 

Der er mange grunde til at ville skabe et hjem, der emmer af personlighed. Det skal selvfølgelig ikke være en hvilken som helst personlighed, men lige netop din personlighed. Når du har et hjem, der stemmer overens med, hvem du selv er, hvad du kan lide, og hvilke værdier du har, vil du også føle dig mere hjemme her. 

Sådan gør du hjemmet personligt 

Der findes masser af inspiration til at skabe et personligt hjem, blandt andet i Hus og have avisen. Det kan være rart med inspirationskilder, der kan motivere dig til at kigge indad – for det skal der nemlig til, hvis du vil skabe et personligt hjem. 

Du kan med fordel finde pen og papir frem og gøre dig nogle tanker. Prøv fx at skrive ned, hvordan du ser dig selv. Hvordan vil du gerne have, at andre ser dig? Hvordan er den allerbedste version af dig selv?  

Fra tanke til indretning 

Nu kan du prøve at omsætte disse tanker til reel indretning. Prøv at tænke over, hvordan dit hjem skulle se ud, hvis det skulle afspejle denne bedste version af dig selv. Hvilke farver ville du vælge? Måske ville du vælge en modig og kraftfuld farve, der inspirerer dig til at tage handling i verden. 

Eller måske er du mere i dit rette element, når der er rene og klare linjer, og væggene er malet hvide? Ved at indrette dit hjem efter den slags principper, får du et hjem, der vil motivere dig til at være endnu mere dig selv i hverdagen – og til at være mere af dét, du bedst kan lide ved dig selv! 

Et hjem med følelse 

Et hjem, der er indrettet efter disse principper, vil være en oplevelse af træde ind i. Man vil kunne mærke, at der ligger både tanker og følelser bag farve- og materialevalg. Det vil være et hjem med karakter, der får dén, der bor der til at træde tydeligere frem. Og måske vil det få andre til at gøre det samme.