You are currently viewing Skal investering være din nye hobby?

Skal investering være din nye hobby?

Investeringer kan være en spændende ting at kaste sig ud i. Det kan være en utrolig tilfredstillende følelse at have investeret sine penge, og se dem vokse over tid. Men det går ikke altid godt. Forskellen på succes og fiasko kan være om man har sat sig ordentligt ind i hvad det egentlig er, man investerer penge i.

Kryptovalutaen bitcoin

Bitcoin er en af de såkaldte kryptovalutaer. Det vil sige, at det ikke er en fysisk valuta. Der eksisterer altså ingen bitcoinsedler eller -mønter. Valutaen findes kun i digital form. Satoshi Nakamoto, som er en anonym person, offentliggjorde i 2008 sin opfindelse. I 2009 blev systemet udgivet som open source. På det tidspunkt var værdien af én bitcoin 0,0001 amerikanske dollars altså 0,0007 kroner. Over de sidste ti år har der været kæmpe udsving i værdien af bitcoins. Her kan du læse mere om investering i bitcoins.

Investering som en hobby

Investering er dog ikke kun en god ide at dyrke, fordi man kan få et økonomisk overskud ud af det. Investering kan også være en rigtig sjov hobby og et samtaleemne blandt venner. Afhængig af hvad man har investeret i, kan der være kæmpe udsving i hvor mange penge ens investeringer er værd fra dag til dag. Det kan være som at følge en spændende sportskamp i fjernsynet. Det er ikke til at sige, om man vinder eller taber i sidste ende, men man kan gøre sit for at satse på det rigtige hold fra starten af.