You are currently viewing Skift elselskab og spar penge på strømmen

Skift elselskab og spar penge på strømmen

Rigtig mange danskere er formentlig slet ikke klar over, at det er en mulighed, men har du nogensinde tænkt over, hvem der leverer strøm til din bolig, og hvorfor det lige netop er dette selskab, der gør det? Faktisk findes der mange andre elselskaber end lige netop det, som lige nu leverer strøm hjemme hos dig, og der kan potentielt set være rigtig mange penge at spare ved at skifte til et andet selskab.

Derfor kan du her i denne artikel læse om, hvordan du kan skifte elselskab, og hvorfor det i mange tilfælde godt kan betale sig. 

I Danmark har vi frit valg til at vælge elselskab

Vidste du, at vi i Danmark har frit valg til at vælge elselskab og faktisk har haft det siden 2003? På trods af dette er det kun omkring en tredjedel af alle el-kunder, der selv har truffet et valg om at skifte selskab. Det kan skyldes mange forskellige årsager, men faktum er, at mange ikke er klar over, at det er en mulighed. Samtidig har mange en forestilling om, at alle elselskaber tilbyder de samme priser, men sådan forholder det sig dog imidlertid ikke. 

Det koster ikke noget at skifte elselskab, men til gengæld har du mulighed for at spare penge på dine elregninger hver måned, hvis du vælger et selskab med billigere priser end dit nuværende selskab. 

Så nemt er det at skifte elselskab

Det tager ikke ret lang tid at skifte elselskab. Det der formentlig tager længst tid er at finde ud af, hvilket selskab du skal vælge, men når det er gjort, er processen ganske nem og overskuelig. De fleste selskaber har en formular inde på deres hjemmeside, som du blot skal udfylde, og så klarer de skiftet fra dit gamle selskab og over til dem. Alternativt har du også altid mulighed for at ringe til selskabet for at høre, om ikke de kan hjælpe dig. 

Du behøver faktisk ikke engang selv at opsige din nuværende aftale hos dit nuværende elselskab, så skift elselskab allerede i dag og spar penge inden for ganske kort tid. 

Årsager til at skifte elselskab

Der kan være mange forskellige årsager til, at det kan være interessant eller nødvendigt at skifte elselskab. Dem kan du finde i vores oversigt nedenfor: 

  • Du ønsker at opnå store besparelser på dit elforbrug
  • Du har oplevet dårlig kundeservice hos dit nuværende selskab og ønsker at skifte til et selskab med en bedre kundeservice
  • Du ønsker et selskab, der har en bedre selvbetjeningsside online
  • Du ønsker at få leveret klimavenlig strøm

Uanset hvad årsagen er, så er der rigtig mange forskellige elselskaber, som du kan vælge imellem.