You are currently viewing Slip af med ømme muskler der er syrede til

Slip af med ømme muskler der er syrede til

Mister du også motivationen af at vågne med ømme muskler der gør ondt og er syrede til efter gårsdagens træning? Her kan du læse mere om hvad en massagepistol kan gøre for dig og dine muskler, samt hvorfor dine muskler egentlig gør ondt når du har trænet. 

Det er helt normalt at musklerne gør ondt efter træning. I realiteten er det faktisk en nødvendighed for at blive stærkere. Jo bedre form ens muskler er jo mindre øm bliver man, men plages du af ømhed og mister motivationen som resultat, så se lige med her. 

Interessen for fitness og træning er uden tvivl steget de sidste 10-20 år, og i denne sammenhæng har forhandlere og producenter af træningsudstyr udviklet hjælpemidler til at undgå ømme muskler.

Hos Nettofitness kan du købe en massagepistol til netop dette formål. Med en massagepistol kan du nem og effektivt forebygge og lindre smerte direkte.

Hvorfor bliver muskler ømme når man har trænet?

Hvis du undrer dig over hvad der egentlig er årsagen til at dine muskler bliver ømme og gør ondt efter træning, så kan du lige få en dybere videnskabelig forklaring her. Hvis ud bare vil have den hurtige version så læs videre, for den kommer her. 

Når du træner og oplever at muskler ’syrer til’, skyldes det at produktionen af mælkesyre (et restprodukt der dannes ved respiration – omsætningen af ilt til energi) stiger. Når du træner hårdt ved høj intensitet, ophobes mælkesyren i musklerne, fordi kroppen ikke kan nå at fjerne det hurtigt nok. Denne tilstand i kroppens muskler kaldes også en forsuring.  

Det er primært leveren og nyren som står for at frigøre mælkesyren fra musklerne igen, og det kræver at kroppen er i hvile. Det er derfor det er vigtigt at restituere efter træning for at lade kroppen hele sig selv. En massagepistol tilfører vibrationer til musklerne og øger blodcirkulationen. På den måde løsnes spændinger i bindevæv og muskler. Desuden øges blodcirkulationen, som gør at kroppens affaldsstoffer (der her er mælkesyre) hurtigere kan transporteres væk fra muskler og ind til lever og nyre som renser blodet.