You are currently viewing Sov godt, når du har blaffet dig igennem landet

Sov godt, når du har blaffet dig igennem landet

Som blaffer, så har du sikkert prøvet lidt af hvert. Der er noget spontant og spændende over at blaffe. Man ved ikke rigtig, hvornår man når den ønskede destination, om man strander et sted og skal overnatte og hvilke mennesker, man møder på sin vej. At blaffe er fyldt med uvished og overraskelser. Når man har været ude og blaffe og endelig kommer hjem, så er der ikke noget bedre end at smække benene op i sin egen seng og få en god nats søvn. Er du ikke glad for at se din seng, så bør du måske give den en gennemgang.

Sørg for at have en god madras, der passer til din krop

Søvn er et af vores basale behov. Det er et faktum, at vi mennesker ikke kan klare os uden søvn. Vores krop og hjerne har brug for ar koble fra og hvile ud. Sover vi dårligt, så vil det påvirke os i de vågne timer. Vi får besvær med at koncentrere os og vi får en kortere lunte. Det er derfor rigtig vigtigt, at den madras, vi sover på, er af god kvalitet og passer til vores krop. Har du sparet en masse penge på transport ved at blaffe, så var det måske en idé at investere lidt i en ordentlig madras. Du kan se mere om gode madrasser på sengeguro.dk.

Der er overordnet set disse typer af madrasser, som du kan vælge imellem:

  • Boxmadras
  • Springmadras
  • Skummadras
  • Topmadras

Boxmadrassen er meget smart, da den virker som en hel seng, altså sengestel og madras på én gang. Du kan eventuelt købe en sengegavl, der kan skrues fast i væggen, så sengen ser lidt mere luksuriøs ud. En af fordelene ved boksmadrasser er også, at du kan sætte lige så mange sammen, som du har lyst til ved at sætte dem helt tæt op ad hinanden. Derved kan du lave din egen kingsize seng eller kæmpeseng til samsovning.

Springmadrassen minder om boksmadrassen, men denne kan ikke stå alene. Den skal have et sengestel. Skummadrassen er lavet af skum, der er blødt at ligge på. Vælger du en med memory foam, så former madrassen sig efter din krop og giver god støtte.

Topmadrassen er et godt tilvalg til alle typer af madrasser – ud over dem af memory foam, der former sig efter kroppen ud fra kroppens trykpunkter og varme. Topmadrassen gør sengen ekstra blød, og så er det nemt at vaske den, hvis der kommer pletter fra menstruation, bræk eller andet på madrassen.

Hårdheden på madrassen er også vigtig

Husk også at vælge en madras, der passer til din vægt. Dette har stor relevans for hårdheden af madrassen, hvilket er relevant i forhold til støtte til kroppen. Er madrassen for blød i forhold til din vægt, så vil du føle, at du glider ned i den og ikke ligger særlig godt.