You are currently viewing Undgå aftensmadstress med lidt smart planlægning

Undgå aftensmadstress med lidt smart planlægning

ANNONCE

Stress er blevet en folkesygdom i Danmark og de fleste kender efterhånden én eller flere kollegaer, venner eller familiemedlemmer, som er gået ned med flaget på grund af stress.

Det kan være svært at få alting til at gå op med kun 24 timer i døgnet, når man både gerne vil arbejde, dyrke motion, være sammen med vennerne, have kvalitetstid med familien og spise sundt. For at minimere risikoen for at blive ramt at stress, kan man med fordel nedprioritere ting, som er tidskrævende men som ikke giver noget værdi i hverdagen. En ting der i mange hjem gøres hver dag eller ihvertfald flere gange om ugen er at købe ind. Hvis man har børn, som skal med i supermarkedet efter børnehave eller skole, kan det hurtigt blive en langsommelig og stressende handling, som kommer til at fylde alt for meget i hverdagen. Det kan godt betale sig at bruge noget tid på at planlægge ugens måltider på et tidspunkt, hvor der er ro og overskud til det, så en af hverdagens stresselementer efterfølgende kan minimeres. Hvis du for eksempel sætter dig ned hver søndag aften og laver en plan over, hvad der skal på menuen i løbet af den kommende uge og hvilke råvarer der derfor skal købes ind, kan du spare mange sure timer i supermarkedet. Køb stort ind eller foretag dine indkøb i et online supermarkeder, så kan du sidde hjemme i stuen og klikke dine varer hjem, som så bliver leveret, når det passer dig.

Få mere varieret og bedre mad i hverdagen
Ved at være lidt mere struktureret i din madplanlægning er der også større sandsynlighed for, at der kommer nogle sundere og mere spændende retter på bordet. Hvis man torsdag eftermiddag kl 17 står nede i supermarkedet og skal vride sin hjerne for at finde på noget lækkert at spise, vil det oftest blive den nemme og vanlige løsning. For mange er dette spaghetti med kødsovs. Og selvom det er en favorit i mange børnefamilier, så kunne det måske være meget rart ikke at spise det tre dage om ugen i travle perioder. Hvis du planlægger ugens menu på forhånd, skal du ikke bruge energi på at opfinde en spændende og sund ret, når du er allermest presset. Du skal bare lave den ret, der står på din ugeplan med de råvarer, som allerede ligger i dit køleskab. Forhåbentligt giver det dig overskud til at eksperimentere mere og generelt blive bedre til at lave mad. Læs guiden til at lave bedre mad for inspiration til mere velsmagende måltider i fremtiden. Du selv og din familie vil sikkert kunne mærke en stor forskel i både stressniveau og udvalget af retter til aftensmaden, hvis du begynder at blive mere struktureret omkring indkøb og måltider.