You are currently viewing Vil du gerne skrive en bog? Så bør du læse med her

Vil du gerne skrive en bog? Så bør du læse med her

For mange mennesker er det en livslang drøm at skrive en bog. Faktisk, som vi afslører i vores udgivelsespodcast Bestseller, har omkring 80 % af europæerne ønsket at skrive og udgive en bog på et tidspunkt – men færre end 0,1 % har faktisk gjort det.

Så hvad er den hemmelige formel, der vil låse op for din kreativitet og vise dig, hvordan du skriver en bog, der gør dine drømme til virkelighed? Nogle forfattere vil fortælle dig, at der ikke er nogen enkelt vej til forfatterskab, da enhver forfatters rejse er unik.

Vi vil imødegå dette: Næsten alle bestsellerforfattere vil have yderst effektive skrivemønstre og vaner, der hjælper dem med at nå deres mål. Hvis du vil skrive en helt egen bog, skal du blot efterligne dem!

Så lad os komme i gang. Her er en trin-for-trin proces til, hvordan man skriver en bog:

Find din “store bogidé”

Den eneste ting, du absolut skal bruge for at skrive en bog, er selvfølgelig en idé. Hvis du ikke har det, kommer du aldrig forbi den første side i dit udkast.

Du ved måske allerede, hvad du vil skrive om, eller du kan være totalt tabt. Uanset hvad, kan du nøjes med en “stor bogidé” ved at stille dig selv et par enkle spørgsmål:

  • Hvad vil jeg skrive om?
  • Hvad synes jeg er vigtigt at skrive om?
  • Hvem vil gerne læse om denne historie / emne?
  • Vil jeg være i stand til at udføre denne idé effektivt?

Dine svar på disse spørgsmål vil hjælpe dig med at indsnævre det til dine bedste muligheder. For eksempel, hvis du har flere forskellige idéer til en bog, men kun én, som du virkelig brænder for og føler, du kan trække på, så voilà – der er din præmis!

På den anden side, hvis du mangler ideer, bør disse spørgsmål styre dig i en fastere retning. Tænk på den slags bøger, du elsker at læse, samt bøger, der har gjort en betydelig indvirkning på dig. Efter al sandsynlighed vil du gerne skrive en bog på samme måde.

Værktøjer til at hjælpe dig med at finde en idé

Hvis du virkelig griber halmstrå, så overvej at bruge kreative skriveprompter eller endda en plotgenerator for at få bolden til at rulle! Du falder måske over et interessant koncept eller et historieelement, der udløser en “stor idé” til din bog. (Og hvis du stadig er uinspireret, selv efter at have prøvet disse værktøjer, vil du måske genoverveje, om du virkelig vil skrive en bog alligevel).

Undersøg din genre

Når du har fundet din store idé, er næste skridt at undersøge din genre. Igen, hvis du skriver den slags bog, du godt kan lide at læse, har du allerede et ben! At læse bøger i din genre er langt den bedste måde at lære at skrive i den genre selv.

Men hvis ikke, skal du vælge et par repræsentative titler og analysere dem. Hvor lange er de, og hvor mange kapitler har de? Hvordan ser historiestrukturen ud? Hvad er de vigtigste temaer? Måske vigtigst af alt, tror du, du kan producere en bog med lignende elementer?