NATIONENS ØJE

DMI fyrer synsk vejrbæver

Stor utilfredshed med DMIs vejrudsigter tvinger instituttet til at afskedige den elskelige synske vejrbæver, Helge

"Det er altid trist at sige farvel til en god kollega og en nær ven", beklager DMIs direktør Lars P. Prahm ved den uformelle afskedsreception, hvor hovedpersonen selv, bæveren Helge, virker upåvirket af situationen og umiddelbart mere optaget af, at konstruere en dæmning ud af toiletpapir mellem herretoilettet og et opbevaringsrum til rengøringsartikler.

Men Prahm har måttet fastholde beslutningen om at lade den populære bæver finde nye udfordringer.

"Ja, desværre. Ideen var ellers god nok. Jeg fik jo ideen til at ansætte den lille fyr, da jeg så den der blæksprutte, Paul, der kunne forudsige fodboldresultater ved VM i fodbold for to år siden. Så tænkte jeg: "Det skal vi da også have!" - Men bare hvor blæksprutten er en bæver".

Resultaterne var til at starte med fine, husker Prahm. "Helge kunne forudsige både solskin og regn i nogenlunde overensstemmelse med årstiden, med et par dages nøjagtighed".

Prahm afbryder sin talestrøm, sukker og lægger en femmer i instituttets bødekasse, da han indser at han er kommet til at anvende ordet 'regn' i stedet for det mere moderne 'skybrud', hvorefter han runder af:

"Men folk i dag forventer mere præcision og så må vi jo give dem det", forklarer han og byder velkommen til instituttets nye medarbejder, pumaen Lonnie.

KOMMENTARER

Mere top underholdning på helt normalt