You are currently viewing Historien bag hyrdehunden Border Collie

Historien bag hyrdehunden Border Collie

Historien bag hyrdehunden Border Collie

Border Collien er en hunderace, som hurtigt har sneget sig ind i mange hjerter på tværs af hele Danmark. Det er egentligt heller ikke svært at forstå hvorfor at Border Collien er så populær – Det er en fantastisk hund på mange forskellige måder. 

En Border Collie er en stor og stærk hund, som har uendeligt meget energi og kærlighed i sin krop. Den er en fantastisk familiehund, som er meget nærværende og loyal over for sine familiemedlemmer. Derudover er Border Collien imponerende nok efter sigende verdens klogeste hund, som lærer enormt hurtigt, og derfor hele tiden har brug for at blive udfordret mentalt. Grundet dens høje energiniveau skal hunden selvfølgelig også udfordres meget med fysiske opgaver, men mere end nogen anden hunderace nyder den også mentale udfordringer. Sidst men ikke mindst, er Border Collien naturligvis også bare en enormt smuk hund.

Man kan hurtig blive meget nysgerrig over, hvad historien bag denne fantastiske og enormt intelligente hund egentligt er, og det er lige netop dette vi vil kigge på i denne artikel.

Historien bag verdens klogeste hund – Border Collie

En Border Collie er oprindeligt en hyrdehund fra de skotske og engelske græsenge. Her blev hunden avlet og opdraget til at vogte over kvæg- og fåreflokke på grund af dens skarpe intelligens og altid høje energiniveau. 

Racen kan dateres helt tilbage til 1700-tallet, og i 1900-tallet begyndte Border Collien at gå fra blot at være en arbejdshund til også at være en familiehund. Det er som sagt heller ikke svært at forstå hvorfor, at Border Collien hurtigt blev til en familiehund i stedet for blot en arbejdshund. Med dens fantastiske familieinstinkt, charmerende øjne, bløde pels altid livlige humør kan man ikke andet end at elske hunden.

Den dag i dag bruges Border Collien dog stadig som arbejdshund på mange forskellige måder. Heriblandt benyttes den blandt andet som politihund, narkohund, førerhund og jagthund. Hundens altid høje energi og imponerende intelligens er selvfølgelig årsagen til, at vi stadig bruger den som arbejdshund selv i nutidens samfund.

Denne historie som hyrdehund kombineret med dens høje intelligens er også hvad der gør den til så fantastisk en familiehund, som den er. Hyrdeinstinktet gør nemlig hunden meget loyal og beskyttende overfor sin familie, og er en meget dygtig vagthund, som passer på både territorium og ikke mindst familien. På trods af dette har Border Collien et meget mildt temperament, hvilket betyder at det er yderst sjælendt at den rent faktisk skader nogen. Udover dette er den også meget legesyg og elsker at blive udfordret med diverse opgaver og udfordringer. Hvis man har tiden, evnerne og omgivelserne til alt dette er Border Collien altså en helt fantastisk familiehund, som bidrager med en masse livsglæde og energi til familien.

Det var altså et nærmere blik ind i historien af denne fantastiske hunderace, og hvad den historie har medført den dag i dag. Vi håber, at denne artikel har givet dig et bedre indblik i hvad en Border Collie har af historie.

Læs mere