You are currently viewing Billig kvalitetselektronik under træet!

Billig kvalitetselektronik under træet!

ANNONCE

Hårde, elektroniske pakker er altid hit – og særligt på familiens yngre medlemmer står en smartphone, computer og lignende sikkert allerøverst! Og det er meget dyre gaver, særligt hvis de skal købes fra ny af, så man risikerer nemt at komme til at skuffe de unge sjæle på den store aften.

Heldigvis er det også i tiden op til juleaften og efter nytåret, at flest danskere sætter deres brugte udstyr til salg – fordi de venter at få nye modeller i gave. Det kan du drage fordel af, for sælger vil som oftest bare gerne af med sin smartphone eller computer i en fart – og jo flere, der sætter samme produkter til salg, jo billigere kan du prutte prisen ned.

Men du skal selvfølgelig være endnu mere kritisk over for produktet og ikke mindst sælgeren, end når du køber fra ny af i butik. Derfor bringer vi her et par tips til at gøre din genbrugsjagt på elektronik succesfuld!

Undersøg markedet: Start med en grunding gennemtrævling af hvad produktet koster/kostede fra ny af. Undersøg herefter priserne på flere genbrugssider, også gerne internationale platforme som Amazon og eBay.

Version og produktionsår: Der kan være flere udgaver af den samme model, så særligt hvis det drejer sig om en populær smartphone skal du være opmærksom – fx er flere af samsungs mest populære Galaxy-modeller ofte gen-produceret og opdateret over flere forskellige årsbestemte versioner, så det nytter ikke kun at orientere sig efter dele af produktnavnet. Tilføj derfor version og årstal i dine søgninger og skriv det fulde produktnavn – fx “Samsung Galaxy A3 (2016)”.

Tjek sælger efter i sømmene: Som absolut minimum bør du søge på sælgers fulde navn og adresse, inden du så meget som ringer til personen. Drejer det sig om elektronik til flere tusind kroner, så gør dig selv den tjeneste at arrangere et fysisk besøg, hvor du giver sælger pengene i hånden. Muligvis bor sælger i den anden ende af landet, men så kan du lave en hyggelig weekendudflugt ud af det, eller prøve at få sælger til at møde dig på halvvejen. Enhver god handel kræver lidt tid og anstrengelse, og det er dét værd, at du kan tjekke den virkelige tilstand af udstyret, stille spørgsmål til sælger og sikre dig, at alt er som det skal være.

Prisen: Når du finder den perfekte handel, må du enten have is i maven og prøve at prutte prisen lidt ned (brug fx argumenter såsom at nogle kabler mangler, brugsridser og tekniske sammenlign med nypriser). Er produktet populært, og er det en perfekt handel, så slå til – du får ikke den samme chance to gange, når det gælder genbrugselektronik. Undersøg derfor muligheden af hurtigt at kunne tage et mindre lån, så du ikke går glip af den perfekte handle.

Hav loven på din side: Du er selvsagt ikke sikret, hvis produktet på sigt viser sig at være fuld af fejl og skader, så sørg for at spørge, om der eventuelt stadig er garanti produktet, som du kan benytte. Få sælger til at lave og underskrive en korrekt kvittering med jeres navne, salgspris, dato, sælgers adresse, produktbeskrivelse. Så kan du i det mindste få produktet dækket af din forsikring i fremtiden, hvis uheldet er ude.