You are currently viewing Black Friday – hvad er historien?

Black Friday – hvad er historien?

Black Friday er lige om hjørnet. Den særlige fredag i november, hvor du kan spare mange penge på et utal af produkter. Men hvor kommer Black Friday-konceptet egentlig fra?

Fredag den 29. november er der Black Friday i 2019. Konceptet stammer fra USA, og datoen er altid fredag efter Thanksgiving. I 2013 begyndte Black Friday så småt at spire i Danmark. Det var nogle webshops, der gik forrest, og året efter fulgte flere webshops og fysiske butikker.

I Danmark fik Black Friday sit “gennembrud” i 2015, da dagen fik en historisk betydning og slog rekord. Black Friday i 2015 var nemlig den største handelsdag nogensinde i dansk historie, hvis man måler på omsætning gennem Dankortet på en enkelt dag. Det forstår man jo godt, når priserne er så gode.

Et velkendt koncept blandt danskerne
Dansk Erhverv har lavet en analyse, der i 2018 viste, at 92 procent af danskerne kender Black Friday. Man finder endda indimellem eksempler på udvidelserne “Black Week” og “Black november” – så konceptet varer lidt længere end en enkelt dag.

Køb en dyrere julegave til en billigere pris
Den herlige følelse af at have gjort en god handel har garanteret medvirket til, at Black Friday i dansk kontekst i dag er en velkendt årsdag, som mange danske forbrugere ser frem til. En fordel ved dagen – i modsætning til mange andre slags udsalg – er, at man altid kender datoen for Black Friday – fredagen efter Thanksgiving.

At datoen netop er i slutningen af november giver særligt god mening i forhold til at tænke på julegaver. Naturligvis er Black Friday den perfekte mulighed for at købe noget, man selv længe har drømt om, men ikke haft råd til. Men det kan samtidig være god idé at være tidligt ude med julgave-indkøbene for at sikre sig en dyrere gave til en billigere pris til nogen, du holder af.

Nedtællingen til Black Friday er begyndt
I år skal du tælle ned til datoen fredag den 29. november, hvor der er Black Friday. På dagen kan du finde billige priser på både nye og brugte ting, men du skal være hurtig! 

Tag for eksempel et kig her, hvor du kan spare penge på elektronik på Black Friday: https://www.bluecity.dk/blog/black-Friday. God fornøjelse!