You are currently viewing MC eller ATV i hele landet
Close-up view on retro motorcycle headlights on the desert background

MC eller ATV i hele landet

ANNONCE

Træerne er ved at have blade på igen, fuglene kvidrer og solen går først ned ved en 21’tiden på denne tid af året.

Det betyder også at det er ved at være højsæson for de mennesker der har valgt at investere deres opsparinger i en motorcykel eller ATV. Motorcykel træf her og der i Danmark ser man mere og mere til og et miljø for ATV’er popper mere og mere frem.

En ATV er et motordrevet køretøj på fire hjul som enten er beregnet til terrænkørsel men fungerer også ganske fint på vej. De er noget mere komfortable end de fleste motorcykler. Fordelen ved disse er at køretøjet er indregistreret som en “bil”. Det betyder at man kan nyde vinden i ansigtet med fulde blæs uden hjelm eller beskyttelse, da dette ikke er noget krav.

Det er selvfølgelig yderst uansvarligt ikke at bære hjelm ved normal kørsel som er over få kilometer i timen. Men det er en vurdering man selv må tage.

En kendt rute i ATV miljøet er at man starte ved nærmeste storby, såsom Århus, Odense eller Københavns eksempelvis. Derfra kører man igennem alle hjørner af Danmark for at besøge de forskellige landsdele og opleve den danske sommer. Under turen vil der selvfølgelig være flere stop. Så er man fuldt påklædt med tøj som indeholder beskyttelse er det derfor vigtigt at have noget komfortabelt tøj indenunder og et par lækre solbriller med som passer til kasketten, når man skal nyde vejret nede på stranden med is eller en kold fadbamse.

På trods af at man er på farten det meste af tiden er det vigtigt at huske på sin egen sikkerhed når man bevæger sig ud i trafikken. Disse type køretøjer er ikke det nemmeste at korrigere rundt på og det er meget sæsonpræget valg af køretøj. Derfor er det også vigtigt at holde sine kørefærdigheder i top, så man er helt sikker på det punkt.

FDM som de fleste af os kender arrangere disse kurser og det er noget vi vil anbefale alle.

Kør forsigtigt og med respekt for maskineriet.