You are currently viewing Bliv klogere på, om du skal købe en ny bil

Bliv klogere på, om du skal købe en ny bil

ANNONCE

Hvis du ofte er i en situation, hvor det ville være praktisk at have en bil – fordi dit arbejde ligger langt væk, fordi du gerne vil besøge din familie noget oftere, eller fordi fleksibiliteten bare tiltaler dig, så kan det være, du skal gøre op med dig selv, om det skal være nu, du skal investere i det praktiske køretøj. Hvis din privatøkonomi ikke tillader købet lige nu, kan du find et billån her.
Hvis du ikke ved noget om billån, kan du læse lidt mere om det for at være helt klædt på til at optage lånet. Find guiden her.
Det kan være svært at vurdere, om man skal købe en ny eller en brugt bil. I denne artikel fremlægger vi et par grunde til at gå med den nye og ubrugte bil.

Tid og pålidelighed er essentielle som bilejer
En ny bil koster mere her og nu, men over tid er det nok ikke så meget mere alligevel. En ny bil skal vedligeholdes meget mindre end en brugt og sandsynligheden for at få en stor, uventet regning efter et værkstedsbesøg er væsentligt mindre med en ny bil.
Pålidelighed er vigtigt, når det kommer til ens transportmiddel. Der er ikke noget mere irriterende end, at ens bil bryder sammen, når man er på vej et sted hen. Eller at man skal bruge tid på at gå til mekanikeren med den i tide og utide. En ny bil er immervæk mere pålidelig end en brugt en af slagsen.

Ekstra overvejelser at medtage i beslutningen
Når man er bilejer, er det vigtigt at forsikre sin bil. En ny bil koster mindre at forsikre end en brugt, og selvom det måske ikke virker som mange ekstra penge om måneden, så kan det altså godt løbe op i løbet af et år eller flere. En ekstra udgift som mange ikke overvejer, når de skal vælge bil.
Om den er ny eller gammel, så skal din bil køre på en form for energi. De fleste nyere biler kører længere på literen end biler af ældre dato, hvorfor der her også kan være penge at spare i længden, hvis din bil er produceret i nyere tid. Du kan derfor med fordel have med i dine overvejer, om du skal investere i en meget brændstofeffektiv bil – eller måske endda en hybrid- eller elbil.
Det sidste argument, vi vil fremhæve i denne artikel er duften af ny bil. Selvom det kan lyde ligegyldigt, så er der altså ikke nogen bedre duft end denne. At sætte sig ind i en splinterny bil, som ikke har kørt en masse kilometer med en anden ejer, giver altså en ekstra luksusfølelse, nu man skal ud at spendere en masse penge på sit nye køretøj.