You are currently viewing En tjekket start på 2019

En tjekket start på 2019

ANNONCE

Vi er startet på et nyt år – en frisk mulighed for at gøre op med dårlige vaner og indføre nye tiltag, så vi kan komme tættere på vores livsmål og drømme. Af samme årsag laver rigtig mange af os nytårsforsæt – i større eller mindre omfang. Måske er du en af dem, der har brug for, at der virkelig skal ske store forandringer i 2019. For at realisere dine drømme kræver det ofte en heftig omgang “ud med det gamle, ind med det nye”!

Start derfor med at skære helt ind til benet og præcisere, hvad det er, du ønsker at ændre på eller forbedre. Trænger din økonomi til en opstramning? Skal din livsstil forbedres? Eller ønsker du at ændre hele din livsstil?

Ofte giver det en rigtig god følelse at lave en god og grundig oprydning – både mentalt og fysisk! Sæt et par dage eller en weekend af til at rydde ud i kælderrummet, i alle gemmerne og i garderoben. Hvorfor gemme på ting, du aldrig bruger? Det tager både plads og giver anledning til dårlig samvittighed. De af tingene, som andre vil kunne se en værdi i, kan du sætte til salg på diverse brugtbørsportaler, så de på den måde er med til at gøre gavn på kontoen.

Et opryddet hjem uden overflødige ting og sager giver en befriende følelse af, at du er på vej et nyt sted hen og du får straks mere overskud til dine andre projekter. Som bonus er du med til at passe på klodens begrænsede ressourcer ved at opfordre til genbrug frem for nyindkøb – win-win!

Det kan også være, at dit nytårsforsæt for 2019 snarere handler om at indføre sundere eller mere effektive rutiner. Husk på at en (u)vane typisk tager 8 uger at bryde og omvendt tager det også til at overgå til nye vaner. Væbn dig derfor med tålmodighed og giv ikke op halvvejs, da det jo ofte kun er de første par uger, der er de værste. Vi ved allesammen at for lidt motion, for meget sukker, koffein eller alkohol er skidt for kroppen og sindet. Samtidig er disse nydelsesmidler yderst vanedannede og de sætter os ind i en dårlig cirkel af belønning og crave, og netop kan hverdagsvaner, der involverer disse ting, være utroligt svære at bryde fra dag til dag.

Start derfor med at sætte små delmål, for eksempel at søde sager kun hører weekenden til og at kaffe hedder max 3 kopper om dagen. Det kan også være at motion slet ikke normalt er en del af dit liv: Hvis det er tilfældet, så sats på to ugentlige træningspas og øg så gradvist din aktivitet over tid, når din krop begynder at belønne dig for den fysiske træning med mere energi og lykke-endorfiner. Hvis du synes, at det kan være svært at finde plads til både sund kost og motion i budgettet, så kan du kigge forbi laaneberegneren.dk for at tjekke dine lånemuligheder ud, så der både er råd til kvalitetskost og den form for træning eller sport, du allerhelst vil dyrke.