You are currently viewing Er du blevet en binge-watcher? De bedste serier at streame lige nu

Er du blevet en binge-watcher? De bedste serier at streame lige nu

Der er sket noget drastisk med den måde vi konsumerer underholdning på, og vi ser flere tv-serier end nogensinde før. Det eneste er, at vi ikke ser dem på tv. Vi ser serier gennem de mange streamingtjenester, der er kommet på banen de seneste år. Her skal vi kigge lidt nærmere på fænomenet binge watching, og hvilke serier du skal streame lige nu.  

Serieformatet har ændret sig 

Vi har altså fået nogle helt nye underholdningsvaner, og det har også gjort, at branchen, der producerer den underholdning vi ser, har ændret sig i takt med os. Det er nemlig sådan, at det er blevet helt normalt at binge-watche, det vil sige at se mange episoder ad gangen, eller flere sæsoner. Det har påvirket den måde serier produceres på.  

Det er jo ikke længere sådan, at vi skal vente en uge på næste afsnit af en serie. Der er dog nogle streamingtjenester, der stadig operer med det princip. På streamingtjenesten Disney+, skulle man vente en uge for at kunne se det næste afsnit af den populære Star Wars spin off serie The Mandalorian, og streaminggiganten HBO gjorde også et og et afsnit tilgængeligt af Game of Thrones. Mange af de bedste serier på HBO bliver publiceret på denne måde. Derfor er der enkelte streamingtjenester, der stadig holder på spændingen hos sine forbrugere. Men det er også vigtigt, at man sørger for, at de kan bingewatches, når hele serien er lagt ud.  

Når serieskaberne skal producere serier i dag, så er begrebet binge watching en del af den måde serierne struktureres på. Når man ser flere episoder lige efter hinanden, har man ikke samme behov for at minde seerne på, hvad der er sket tidligere. Det giver et helt andet flow i serier, end tidligere.  

Mere og bedre indhold  

Der kommer mere og bedre indhold online. Det vil sige, at vi kan se serier i en helt anden kvalitet, end det vi har været vant end tidligere. Nu kan et enkelt afsnit af en populær serie, som for eksempel Netflix’ The Crown, have samme budget som en stor Hollywood-spillefilm. Der er altså sket noget på seriefronten de seneste år. Det begyndte i det stille med serier som Six Feet Under, Sherlock og Mad Men, men nu har serier for alvor overtaget vores opmærksomhed, i en grad vi knapt kunne forudse for bare få år siden.  

Serier er også et samtaleemne, som langt de fleste har et forhold til. Derfor bliver vores forhold til serier også en relaterbar faktor i forbindelse med andre mennesker. Vi kan mødes over en interesse i noget vi har set og oplevet, og man deler den samme referenceramme indenfor et bestemt univers.