You are currently viewing Er du ved at blive førstegangskøber af et hus?

Er du ved at blive førstegangskøber af et hus?

ANNONCE

Der kan være mange grunde til gerne at ville flytte i hus. Det kan være familieforøgelse eller ønsket om at komme tættere på naturen.  Ligegyldigt hvad grunden er til gerne at ville købe et hus første gang, er der ting, der skal tænkes over.

Købet af det første hus

Købet af det første hus kan være skræmmende. At blive husejer er i de flestes øjne starten på et nyt kapitel, og der følger mange nye ting, som for eksempel en have, med.

Hvad skal man overveje?

En vigtig ting at overveje er, hvorhenne man kunne tænke sig at bo. Har man startet en familie, er det en god idé at kigge efter gode skoler. Samtidig er det rart ikke at komme for langt væk fra hverken din eller din partners arbejdsplads.

Man kan desuden gøre sig overvejelser om, hvad man finder vigtigt at have i nærheden. Er det vigtigt at have kort til vandet, skoven eller måske et stort indkøbscenter?

En anden ting, man skal tænke over, er, hvad huset skal kunne. Er det vigtigt med stort køkkenalrum? Og hvor mange værelser er der egentlig brug for?

Dit netværk forsvinder ikke

Under en flytteproces kan det være skræmmende at se i øjnene, at man flytter længere væk fra sit netværk. Heldigvis er Danmark et lille land, og ligegyldigt hvor du vælger at bosætte dig, er der aldrig mere end et par timer at køre, hvis du skal på visit.

Desuden er der forskel på at flytte langt væk, dengang du var et lille barn og nu. I dag har du alle muligheder for at holde kontakt med folk, selvom I ikke er tæt på hinanden. Man kan altid skrive en besked eller lave et opkald, og en flytning behøver altså ikke at sætte en stopper for kontakten.

Hvad med pengene?

I forbindelse med et huskøb er det naturligvis nødvendigt at snakke med din bank. Der er meget, der skal være styr på, og i banker er de heldigvis eksperter. Dog skader det ikke at have læst lidt op på emnet selv. Har du for eksempel helt styr på kreditvurdering? Læs mere om kreditvurdering.