You are currently viewing Et nytårsmantra

Et nytårsmantra

ANNONCE

Vi starter snart på et helt nyt år, og det giver som altid anledning til at fundere over det år, der er gået. Det er også en tradition at lave et eller flere nytårsforsæt, men af og til bliver de gode intentioner ved tanken, fordi blot det faktum, at de står på en træls to-do-liste, tager luften af ballonen og punkterer engagementet.

Det svarer lidt til at købe et fitnessabonnement, stå med det flotte glinsende medlemskort i hånden og føle at man nu er kommet rigtig godt i gang med at tabe sig, selvom man ikke engang er gået ud af døren endnu. Sådan kan man desværre snyde sig selv ved at tro for meget på at godt i gang er halvt fuldført!

Her kommer nogle alternative bud på de traditionelle nytårsforsæt, som kan forbedre din livskvalitet uden de kræver en alt for omsiggribende indsats.

Et mantra kan være et ord, en sætning eller en række af sætninger, som beskriver ting, du gerne vil have kontinuerligt fokus på i din hverdag.

Når du tænker tilbage på året, der er gået, så prøv til en start med 5 ord, der kan beskrive de følelser og stemninger, som du forbinder med det forgangne år.

Tænk derefter over, hvad der var grunden til de forskellige følelser – og om du gerne vil undgå dem eller beholde dem i det nye år.

Er følelserne relateret til dårligt selvværd eller usikkerhed, har du måske brug for at huske dig selv på, at du er god nok – præcis ligesom du er, og uanset hvad du tænker, at andre kunne finde på at dømme dig på. Dit mantra kan fx være: “Jeg accepterer og elsker mig selv, og i bund og grund er det mig, der i sidste ende bestemmer, hvad jeg synes om mig selv og mine handlinger.”

Gentag denne sætning for dig selv, enten ved at sige den højt, hviske den, synge den eller blot tænke den, så mange gange i træk du vil – men mindst én gang om dagen.

Forbind eventuelt dit mantra til en fysisk handling, som på automatisk og praktisk vis er en del af din hverdag, fx når du går i bad, cykler på arbejde, tager en dyb indånding og får din eftermiddagste eller lige inden du falder i søvn om aftenen og skal have ro på tankerne.

Du vil opleve at et mantra vil hjælpe dig med at holde fast i kontakten til dine følelser og mål. Det vil forhindre dig i at havne i vanemønstre og gentage fejltagelser i den travle hverdag. På den måde giver det dig en rigtig god basis for at opnå de andre forandringer, du drømmer om i det nye år!