You are currently viewing Få styr på budgettet inden du låner penge

Få styr på budgettet inden du låner penge

ANNONCE

Uanset hvilken form for lån og hvorfor, at du skal ud og låne penge. Så anbefaler vi på det kraftigste at du får lagt et budget. Med et budget så får du muligheden for at danne dig et overblik over, hvad du har af indtægter og udgifter. Ud fra dit budget kan du se dit rådighedsbeløb, som kan give en indikator af om du har råd til at optage et lån.  

Hvad er rådighedsbeløb 

Rådighedsbeløb er det beløb som du har til rådighed, når du har betalt alle dine udgifter. Det er blandt andet ud af dette beløb som du skal leve af. Hvis du har tilpas stort rådighedsbeløb, så kan du se på om et lån kan lade sig gøre.

I dag er det blevet utroligt overskueligt at optage et lån, da man hos de forskellige udbydere kan se, hvad ens månedlige ydelse kommer til at være. Den lettest måde at gøre det på er, at gå ind hos en håndfuld låneudbydere og ansøger om et lån. Når du ansøger om et lån, så får du konkret at vide hvad et lån hos dem vil koste i afdrag om måneden. Der findes efterhånden utrolig mange låneudbydere på markedet, og det kan derfor være svært at vælge den rigtige. Det kan du læse mere om på denne side om lån og privatøkonomi. 

Du kan på den måde hurtigt danne dig et overblik over, om et lån af den størrelse du har behov for, vi vil være muligt med dit rådighedsbeløb.  

Lån penge med fornuft 

Inden du vælger at takke ja til et lån og bruge pengene, så anbefaler vi at du lige gør op med dig selv om det virkelig er fornuftigt at låne de penge.  

Er det til rent forbrug, mere konkret, bare til spas og løjer. Så anbefaler vi at du ikke optager et lån. I stedet for så anbefaler vi at du sparer op i stedet for. Det betyder selvfølgelig at der er nogle ting, som du ikke kan gøre her og nu, men du får mulighed for at gøre tingene for dine egne penge. Yderligere så risikere du ikke at stå når du skal betale lånet tilbage og mangle de penge i hverdagen.