You are currently viewing Vær forberedt og undgå ubehagelige overraskelser på ferien

Vær forberedt og undgå ubehagelige overraskelser på ferien

ANNONCE

Ferie er fantastisk! Selvom man har en kærlighed til hverdagens trivialiteter, så er det alligevel skønt for de fleste at gøre noget helt andet, end det man plejer – have tid til at hygge sig og have det sjovt med dem, man holder af.

Dog kan der nemt komme skår i glæden, hvis tingene ikke forløber planmæssigt. Der er ting man kan gøre på forhånd for at sikre sig mod problemer på hhv. bilferie og ferie med fly.

Sikkerhedsforanstaltninger på bilferien
Hvis der står bilferie i din sommerferie kalender, så er der en række ting du med fordel huske at medbringe følgende ting. Pas til dig selv og dine medrejsende er selvfølgelig vigtigt at medbringe.

På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du undersøge, om der er særlige krav til passet i det land, du skal til. Derudover er det vigtigt, at du tager dit kørekort med på rejsen, hvilket ligeledes gælder for andre potentielle billister, som du skal rejse med. Hvis I skal rejse inden for EU, på Island, i Norge, Lichtenstein eller Schweiz skal du også huske det blå sygesikringsbevis.

Det giver dig nemlig ret til de samme sundhedsydelser som borgerne i det land, du opholder dig i på din ferie. Det er en særdeles god idé at tilmelde dig vejhjælp, inden du tager afsted. Således har du altid nogen, du kan kontakte, hvis det skulle ske noget med bilen undervejs.

Du opnår også en sikkerhed i hele Europa, hvis du får problemer med bilen på din kør selv sommerferie – så du er altså også dækket ind, hvis din bil bryder sammen på en motorvej i Sydtyskland. Husk i den forbindelse at medbringe nummeret til din vejhjælp eller kod det ind på din telefon på forhånd. Til sidst anbefaler vi altid at tage sin originale registreringsattest med sig på ferie. Hvis din attest er fra før d. 5. december 2005, skal du medbringe hele den originale test – hvis den er nyere end det, kan du nøjes med at tage del 1 med.

Godt at huske på flyrejsen
Når man skal lidt længere væk og tager med at fly til ens feriedestination, er der nogle andre ting, man skal huske på. Det gælder stadig, at det er fornuftigt at medbringe det blå sygesikringsbevis, hvis man altså rejser til et land, hvor det gælder. Desuden er det vigtigt at undersøge, om man er dækket ind af sin almindelige forsikring, når man er på ferie. Ellers skal man købe en seperat rejseforsikring for at være på den sikre side.

Tjek desuden om dit mobilabonnement dækker det land, du skal rejse til, ellers kan det blive en dyr fornøjelse at sms’e og ringe hjem. Hvis uheldet skulle være ude og dit fly bliver enten meget forsinket eller helt aflyst, er der også hjælp at hente. Flyforsinkelser kan være meget frustrerende, når man er pakket og klar til afgang, men der er desværre ikke så meget man kan gøre i situationen. Dog kan du blive kompenseret, hvis forsinkelsen er lang.