You are currently viewing Gør en forskel for klimaet – mindsk din CO2-udledning

Gør en forskel for klimaet – mindsk din CO2-udledning

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Vi ved det alle sammen. Klimaforandringerne tager til, og vi skal gøre en aktiv indsats for at mindske vores CO2-udledning – både sammen og hver for sig. Vi har hver især et ansvar for vores egen CO2-udledning, men samtidig kan vi ikke gøre en bemærkelsesværdig forskel alene. Det er noget, som vi må stå sammen om – alle sammen.

Hvis du kunne tænke dig at være med til at gøre en aktiv forskel i forhold til at passe bedre på vores miljø, klima og vores natur, så er du heldigvis kommet til det helt rigtige sted.

Her i denne artikel kan du nemlig finde inspiration til, hvordan lige netop du kan være med til at gøre en forskel for klimaet ved at mindske din egen CO2-udledning. Mange af tiltagene er små ændringer i din hverdag, som hurtigt vil blive til nye vaner, og efter et stykke tid vil det blive en helt naturlig del af din hverdag.

7 konkrete forslag

Nedenfor kan du finde 7 konkrete forslag til, hvad du selv kan gøre for at mindske din egen CO2-udledning:

  1. Spis klimavenligt
  2. Undgå madspild
  3. Genbrug tøj og møbler
  4. Skær ned på rejseaktiviteterne
  5. Skift bilen ud med en elbil
  6. Tag cyklen
  7. Skift fra sort til grøn strøm

1. Spis klimavenligt

At spise klimavenligt indebærer blandt andet at skære ned for kødet og i stedet for skrue op for bælgfrugter, grøntsager, frø og frugt. Du kan for eksempel indføre et par helt kødfrie dage i din madplan. Samtidig handler det også om at vælge fødevarer, der er dyrket eller produceret lokalt.

2. Undgå madspild

Undgå at smide dine rester ud – brug dem i stedet til en salat eller frys dem ned.

3. Genbrug tøj og møbler

I stedet for at købe nyt tøj og nye møbler, så vælg genbrug. Det har også sin charme.

4. Skær ned på rejseaktiviteterne

Skær ned på rejseaktiviteterne. Oplev Danmark i stedet for at tage til udlandet, og skift især flyveturen ud med en tur i bus eller tog.

5. Skift bilen ud med en elbil

Hvis du har en bil, vil det være en rigtig god ide at erstatte den med en elbil.

6. Tag cyklen

Uanset om du erstatter din bil med en elbil eller ej, så brug cyklen så meget som muligt. Så får du også en masse motion, og du kommer formentlig også hurtigere frem.

7. Skift fra sort til grøn strøm

Der findes både sorte og grønne energiformer. Vælg den grønne strøm til og den sorte fra. Det kan du gøre ved at skifte elselskab eller ved for eksempel at få monteret solceller på taget.