You are currently viewing Gør hjemmet klar til den nye hund

Gør hjemmet klar til den nye hund

Omtrent halvdelen af alle danskere lever i en husstand, hvor der også bor en hund. Hver dag kommer nye hundeejere til, og især børnene er glade for det nye familiemedlem. Når man vælger at få hund, er der en række ting, man skal være opmærksom på, og nogle af de ting ser vi nærmere på her. 

Især under de første Coronanedlukninger var der mange, der fik hund, for da havde man tid til at lege og gå tur med den. Siden har en del valgt at skille sig af med hunden igen, men mange har altså valgt at beholde familiens pelsede ven. 

Hav udstyret på plads 

En af de ting, man kan overveje at anskaffe sig er en seng til hund. I en hundeseng kan hunden ligge godt og blødt, og den kan føle at den har et trygt og rart sted at være. Det betyder noget for både mennesker og dyr at have en base, man kan søge hen, når man trænger til lidt fred og ro. 

Der er naturligvis også andre ting, man skal anskaffe, når man vælger at byde en hund velkommen. Hundesnor, legetøj og evt. en frakke til når det er koldt samt en børste til at rede hunden med. Herudover skal hunden også have mad, og her gælder det om at finde det helt rigtige foder, for ikke alle hunde kan spise den samme slags mad. 

En hund tager tid 

De daglige gåture er noget, man skal være indstillet på at foretage og ikke kan springe over. Hunden har brug for dels at komme ud og gøre det, den nu skal, men også at få motion og dyrke dens instinkt med at undersøge ting og opdage nyt. Det kan virke fjollet, at den skal standse op og snuse til alt, selv om den har gået der hundrede gange før, men ser man sagen fra hundens side, kan det jo være, der er sket noget nyt.