You are currently viewing Grøntsagshaven er det perfekte ferieprojekt

Grøntsagshaven er det perfekte ferieprojekt

Der er masser af fordele ved at udnytte haven til at dyrke sine egne grøntsager. Hvis du mangler et projekt til ferien, så er en hyggelig køkkenhave med alle dine yndlingsgrøntsager et helt oplagt valg, der både lægger op til en mere sund og bæredygtigt livsstil.

Lav grøntsagshaven i højbede

Det er hyggeligt at tilbringe tid i ens have, når vejret bliver lidt lunere og med en grøntsagshave i højbede, kan man hurtigt få tiden til at gå med hyggelige stunder, hvor man planter, passer og høster sin grøntsagshave. Hvis du har svært ved at finde på ting at give dig til udenfor, er dette altså en helt oplagt mulighed.

Hvis du er gør-det-selv typen, kan det sagtens være, du har lyst til at kaste dig ud i at bygge dine egne højbede. Foretrækker du dog at slippe for det hårde arbejde, kan du også sagtens købe dem færdiglavet og i forskellige stile, så du kan tilpasse dem den stil, du allerede har. Det kunne være, at du i forvejen har en stil på din terrasse, som du gerne vil føre videre over til resten af din have, og det gælder også dine højbede til køkkenhaven og andre bede med planter. Hvis du er i gang med noget nybyg, er du nok især meget fokuseret på, a det hele passer sammen, og her er det derfor fedt at have muligheden for at vælge en stil, der passer godt med resten af boligen og haven.

Sundere, billigere og grønnere

Det er ingen hemmelighed, at det er sundt at spise masser af grøntsager, men det er dog de færreste danskere, der får helt nok grønt om dagen. Nogle grøntsager kan være dyre, og det gælder især, hvis man gerne vil sørge for at købe økologisk og bæredygtigt. Her er grøntsagshaven den perfekte løsning.

Det kan ikke bliver billigere eller mere miljøvenligt end at dyrke dine egne grøntsager. Du har selv kontrol over, hvad for noget jord, dine grøntsager gror i, og du bestemmer selv, om de skal sprøjtes eller ej. Du behøver ikke at tage et smut til supermarkedet, og dine grøntsager fra haven er friskere end alle de grøntsager, du vil kunne købe i din lokale dagligvarebutik.

Med grøntsager i haven er der gode chancer for, at du kommer til at føle dig mere motiveret og inspireret til at bruge mere grønt i din daglige madlavning. Det kan være, du har valgt at dyrke grøntsager, som du ikke før har brugt så meget til dagligt, og nu kan du så kaste dig ud i at afprøve nye opskrifter på lækre, sunde retter.

Udover muligheden for at gøre dine grøntsager økologiske, skåner du også miljøet ved at gå udenom plastikindpakning og miljøbelastning i form af transport. Listen over fordele ved at vælge at dyrke sine egne grøntsager i en grøntsagshave er altså stort set uendelig, og lige meget om du i forvejen har erfaring med at passe en køkkenhave eller ej, så behøver det ikke at være nogen stor udfordring at kaste dig ud i at dyrke sine egne grøntsager i haven.