You are currently viewing Guide: Sådan kan du få råd til dit livs rejse

Guide: Sådan kan du få råd til dit livs rejse

Drømmer du dig væk til varme himmelstrøg, eventyr og en stund uden dagligdagens jag og stress? Hvis du længe har haft planer om at rejse væk, måske på et længere eventyr, men ikke hvordan du skal få pengene til det, så læs med her. Det kan nemlig være fordelagtigt for dig, hvis du gerne vil vide, hvordan du kan få råd til rejsen og samtidigt få dit livs oplevelse.  

Kunsten at spare penge op 

Det siger måske lidt sig selv, at man er nødt til at spare op hvis der noget man gerne vil bruge penge på. Halter du lidt på denne front, så kan det være en idé at tage disse gode råd til dig. At spare op, handler ofte om prioriteringer.  

Et godt tip er at tjekke sine kontoudtog, for at se hvor ens penge forsvinder hen. Det kan være man skal være mere opmærksom på, hvor mange penge man bruger på shopping månedligt. Måske drikker man meget take-away kaffe? Selvom man måske ikke synes man køber så mange kopper kaffe, så kan det faktisk blive til en del. I stedet for at tage en tur i byen, kan man måske lave et alternativ sammen med vennerne. Et hjemmearrangement eventuelt.  

Har du lån ved flere udbydere, kan det måske også give dig nogle fordele ved at samle dem ét sted. Læs og lære meget mere om samlelån på Jubii.dk

Find ud af hvordan du gerne vil rejse 

Hvad er vigtigst for dig når du rejser? Er det, hvor godt dit overnatningssted er? Har du behov for den bedste komfort, eller kan du nøjes? Hvad med måltider? Er det vigtigt at du ved hvert måltid spiser et lækkert måltid? Har du behov for swimmingpool? Dette er spørgsmål som dækker over mere komfort. Kan du eventuelt bo på et hostel med andre mennesker? Kan du bo på et overnatningssted uden pool? Der er mange ting, man kan skære fra, som giver noget ekstra på kontoen. Hvilket jo betyder, at du kan rejse i længere tid, eller bruge dine penge et andet sted på rejsen.  

Det handler også om prioritering på rejsen. Nogle oplevelser koster for eksempel en del penge, hvor andre er ganske gratis. Måske er man nødt til at vælge nogle ting fra for at det kan løbe rundt.  

Vælg destinationen med omhu 

De fleste mennesker kunne godt leve med at bo på Maldiverne eller på Bora Bora i en overwater-bungalow. Men det koster typisk også derefter. Derud sagt betyder det ikke at man ikke skal gøre det man drømmer om. Men nogle gange kan der være andre øer, som måske er billigere at bo på. Det kan derfor være en idé at kigge efter billigere alternativer, som stadig opfylder ens drømme om eksempelvis bounty-strande og fortryllende turkisblåt hav.  

Hvis man laver en del research før man booker noget i forhold til en rejse, så kan man også ende med billigere alternativer blandt andet. Det også en god idé at tjekke området man gerne vil bo ved ud i forvejen.