You are currently viewing Har dit barn lige fået kørekort?

Har dit barn lige fået kørekort?

Det kan være en smule skræmmende at slippe sine børn fri i trafikken som forælder, hvis de lige har fået kørekort. Derfor kan det være en god idé at snakke med sine børn om nogle fælles regler.

Hvilke regler skal gælde i din husstand?

Du kan naturligvis ikke ændre på de love, der er for kørsel i Danmark. Her kan du få mere retsinformation, men det er sandsynligvis ikke det, du behøver at diskutere med dit barn, da de har reglerne langt friskere i deres erindring.

Det du kan snakke med dine børn om, er for eksempel, hvem der har ret til at bruge bilen hvornår. Det kan også være, at du har lyst til at fortælle dit barn, at det altid er okay at fortælle chaufføren, at man ikke føler sig tryg ved deres kørsel, hvis det er et af dit barns venner, som kører.

Lad dit barn nyde sit kørekort

Selvom det naturligvis kan være fornuftigt nok at snakke om nogle regler omkring bilen, er det vigtigt at sige, at dit barn skal have lov til at nyde at kunne køre bil. Lad vær med at være for meget på nakken af dem. Der er trods alt en fagkyndig, der har erklæret dem egnet til at køre bil.