You are currently viewing Kom igang med dit sommerprojekt
Gardener applying turf rolls in the backyard

Kom igang med dit sommerprojekt

ANNONCE

Du ligger i havestolen og kigger ud over din frodige have med de nye bed, blå pool og grønne nyslået græs og nyder din tilværelse mens du holder sommerferie.

Men så åbner du øjnene og det går op for dig at græsset ikke er slået og du ingen pool har. Det tror jeg alle vi har oplevet en enkelt gang, hvor vi bliver båret væk i vores dagdrømme om en mere luksuriøs tilværelse.

Det er trods alt også årstiden hvor renovationerne skal sættes igang, om det så er at opsætte nye bed, udehus eller drivhuse er op til en selv. Men det kan meget hurtigt gå hen og blive dyrt. MoneyArcher tilbyder en god oversigt over dine finansieringsmuligheder for at dine dagsdrømme kan blive en realitet.

Men hvordan kan det betale sig bedst?

Det vil altid være det billigste at gøre tingene selv. Det kræver selvfølgelig også at der er styr på hvad man foretager sig, så det bliver et flot resultat. Men hvis man ikke ved hvordan man laver en præcis udgravning til en swimming pool eller et stort blomsterbed med forhøjning og kantsten, så kan det godt være svært.

Man kan selvfølgelig være kreativ og invitere venner og bekendte over til en omgang hård havearbejde for at få sat tingene i værk, alternativet er at du går ind på nettet og søger efter et godt håndværkertilbud. Det kan man bl.a. opsøge hos forskellige lokale håndværkere og diverse facebook grupper. Det anbefales dog at man altid retter kontakt til en professionel såfremt man ikke selv er i stand til det.

Du skal huske at gøre det efter bogen, det vil sige at du skal have en faktura for hvad du har købt af vedkommende. Skulle du være ude for at få udført arbejdet ved betaling i kaffebøtten og det viser sig at der er fejl eller lignende, så har du ingen klagemuligheder med mindre vedkommende er et ærligt menneske.

Hvordan kommer jeg igang?

Lav en opmåling af haven i forhold til mængden af kvadratmeter og plads. Herefter udmåler og eventuelt tegner du en skitse over din have og beskriver hvordan du ønsker at det skal udfolde sig. Det er vigtigt at have overblik ved sådan projekter, da det meget nemt kan tage et par weekender, selv med de rigtige værktøjer og midler.