You are currently viewing Læg din livsstil om

Læg din livsstil om

I dag kan det virke som om alle er ved at lægge sin livsstil om på en eller anden måde. Der er mange der ændrer på kost, dyrkere mere motion eller finder en ny, holistisk tilgang til livet. Det de færreste af os ændrer på, er dog vores arbejde. Vores arbejde dikterer størstedelen af vores hverdag, og det er få der tænker på, at hvis man ændrer i den måde man arbejder på, kan man omstrukturere sin hverdag.

En ny måde at arbejde på

Vi er alle afhængige af at tjene penge på en eller anden måde. Der findes utroligt mange måder at tjene penge på, men de fleste af os, har et helt normalt arbejde hvor man indfinder sig på et kontor, eller en arbejdsplads i et aftalt tidsrum hver eneste hverdag. Hvis man har lang rejsevej til og fra arbejde, er dette også med til at spise af den tid du ellers ville kunne have som fritid eller frigive til andre aktiviteter, eller eventuelt andre opgaver du kan tjene penge på. I vores digitale tidsalder, er mulighederne næsten uendelige. Tjen penge på nettet, eller derhjemme, ved at finde nye måder at arbejde på.

Hold arbejde og fritid adskilt derhjemme

Hvis du ønsker at omstrukturere din hverdag og få en ny livsstil, kan du for eksempel arbejde hjemmefra. Arbejd hjemmefra hvis du vil have mere kontrol over, hvordan du bruger din tid. Der findes mange fordele med at arbejde hjemmefra, men de er også enkelte ulempe. Hvis man arbejder hjemmefra kan det eksempelvis være svært at holde ‘hjemmezonen’ og ‘arbejdszonen’ godt adskilt. Der kan nemlig være svært at finde grænsen mellem fritid og arbejde, når alt foregår i de hyggelige rammer derhjemme. For nogen kan dette være en svær balance, og for andre kan de hjemlige rammer være afslappende og gøre at man præsterer bedre. Arbejd hjemmefra hvis du vil have mere frihed, men for nogen kan denne friheden give for meget ansvar, når tiden ikke bliver administreret for en, på samme måde som den gør hvis man arbejder på kontor. Nogen synes også de er mere effektive når de arbejder hjemmefra, fordi de har et bestemt antal opgaver de skal nå, og de fleste ønsker at færdiggøre disse, så effektivt som muligt. Når man er på en arbejdsplads, er det dog arbejdstiden, heller end opgaverne, der ofte dikterer hvor lang tid man bruger, fordi man skal udfylde et bestemt tidsrum.