You are currently viewing Sådan får du en grøn livsstil på budget

Sådan får du en grøn livsstil på budget

Du har måske i en længere periode gået og drømt om at få en grønnere livsstil, hvor bæredygtighed, økologi og Zero Waste fylder mere i din hverdag. Det kan du få tips til her, hvor vi sætter fokus på, hvordan du lettere kan implementere grønne tiltag i din hverdag på budget.

Du tænker måske, at det er dyrt at leve bæredygtigt eller bare have fokus på en grøn livsstil. Men det behøver det slet ikke. Du kan sagtens lave forskellige tiltag, som giver dig en mere bæredygtig hverdag uden at slå hul i dit budget. Vi har samlet tre gode tips til, hvordan du kommer i gang med en grøn livsstil på budget:

Hav fokus på genbrug

Engang var det overhovedet ikke smart at gå i genbrugstøj, men det er det heldigvis nu. Idag findes der masser af gode genbrugsbutikker og vintagebutikker, hvor du kan finde smart og cool tøj, som er i fin stand og har god stil. Du kan finde masser af vintageshops på Instagram, som Szôba 81/83, som ligger i Saxogade i København eller Wasteland i Studiestræde. Og hvis du går efter interiør, så kan du helt sikkert finde noget lækkert i Fil de Fer CHP i store Kongensgade.

Brug genanvendelige produkter

Det er absolut værd at overveje, om du ikke skal vinke farvel til alle dine engangsprodukter så som vatpinde, vatrondeller etc. Og bytte dem ud på genanvendelige produkter, som du kan bruge igen og igen som f.eks. LastSwab. På den måde sparer du både penge og skåner miljøet for en masse affald. Det samme kan du som kvinde overveje med hensyn til bind og tamponer – og skifte dem ud på en menstruationskop, som du kan bruge flere gange. Her kan du læse mange flere gode råd om at leve bæredygtigt på budget.

Hav fokus på overskydende mad

Når det kommer til mad, så er der flere tiltag du kan gøre dig. Du kan blandt andet kigge efter tilbud på mad, som er tæt på sidste udløbsdato. Det er ofte billigere og så er du også med til at stoppe madspild. Du kan også købe økologiske grønsagskasser hos Eat Grim, som har fokus på at mindske madspild og rede frugt og grønt fra landbruget, som måske ikke har den form, som passer til supermarkedet. Til sidst kan det også anbefales at benytte sig af To Good To Go, som er en app, hvor du kan bestille dagens sidste produkter fra f.eks. en bager. Så går brødet ikke til spilde og du sparer samtidig penge. Det er da nemt!