Hvem elsker ikke is? Hvis du er en af de mange danskere, der er helt vilde med is, så er du kommet til det helt rette sted. Her i denne artikel kan du nemlig blive klogere på, hvordan du nemt og hurtigt kan lave din helt egen is.
Fordelene ved at lave hjemmelavet is
Der er rigtig mange gode grunde til at give sig i kast med at lave sin egen is derhjemme, hvis man elsker at spise is. Her kan blandt andet nævnes:
- Du slipper for at betale overpris for isen i supermarkedet
- Du kan sammensætte isen, præcis som du ønsker
- Du er dermed ikke begrænset til kun at spise de klassiske varianter, der forhandles i supermarkedet
- Du kan lave alle slags is – fedtfattig, yoghurt, sorbet og den klassiske flødeis
- Isen smager bare meget bedre, når man selv har lavet den
Hvordan laver man is derhjemme?
Der er rigtig mange forskellige måder at lave hjemmelavet is på, da processen varierer alt afhængigt af, hvad det helt konkret er for en type is, du godt kunne tænke dig at lave. Det eneste du dog behøver er almindeligt køkkenudstyr og de ingredienser, du skal bruge til at lave din is. Hvis du dog vil gøre det rigtigt nemt for dig selv, og du samtidig gerne vil være sikker på at få et professionelt resultat uden iskrystaller i, så kan du med stor fordel vælge at investere i en ismaskine.
Hvis du vælger at købe en ismaskine til din fremstilling af hjemmelavet is, så sparer du dig selv for rigtig meget tid og ikke mindst besvær. Din ismaskine vil klare nemlig stort set alt arbejdet for dig.
Hvis du ikke har en ismaskine til rådighed, så skal du nemlig selv huske at røre regelmæssigt i din hjemmelavede is, mens den fryser ind i fryseren. Ellers vil der komme iskrystaller i isen, og det har en stor indflydelse på det endelige resultat. Du vil nemlig ikke kunne opnå en lækker og cremet konsistens på isen, som du kender den for isen i supermarkedet.
For at undgå iskrystallerne skal du som nævnt huske at røre regelmæssigt i din hjemmelavede is, mens den fryser ind. Denne indfrysningsproces kan godt tage lang tid alt afhængigt af din fryser, og hvilken type is du skal lave, og det kan derfor være svært at huske, at man skal ud og røre i isen jævnligt.
Som nævnt findes der er nem og simpel måde at slippe uden om dette problem. Du kan bare investere i en ismaskine, fordi den i så fald vil klare røringen for dig. Det kan lade sig gøre, fordi ismaskinen rører isen rundt konstant under nedfrysningen.
Ismaskiner til professionel brug
Is er et stort hit blandt mange danskere, og derfor er der også mange restauranter, caféer og andre serveringssteder, der serverer hjemmelavet is. Til dette formål er det nødvendigt at have en ismaskine, og det skal være en maskine, der er beregnet til professionel brug.
Det har nemlig den helt store fordel, at de professionelle ismaskiner er væsentlig større og meget mere effektive end dem, man kan bruge i de private hjem. Samtidig gør det også processen med at få lavet den hjemmelavede is væsentlig nemmere, og du kan servere en lækker og glat is uden nogen iskrystaller i, som forhåbentlig vil få dine gæster til at komme tilbage flere gange.
Med en ismaskine der er beregnet til professionel brug kan din café, restaurant eller dit øvrige serveringssted lave jeres egen hjemmelavede is på kort tid, som I kan servere til mange mennesker ad gangen. Det kan for eksempel være, at I ønsker at have hjemmelavet is på dessertkortet i restauranten, eller det kan være, at I ønsker at kunne servere en isvaffel med hjemmelavet is til de forbigående om sommeren på de varme solskinsdage.
Det kan være oplagt for dig, der driver et serveringssted tæt på en strand, ved en havn, på en gågade eller lignende steder, hvor der ofte samler sig mange mennesker, når det danske vejr er godt.