You are currently viewing Lav mere frirum i boligen

Lav mere frirum i boligen

ANNONCE

Åh kunne det loftrum da ikke bare få styr på sig selv? Vi kender det alle sammen. Samtalen inde i hovedet, når du står med de to gamle skamler i stuen og ikke kan finde ud af om de skal skrottes eller gemmes. “De ryger bare på loftet,” ender du med – og det er helt normalt! Men kunne du dog ikke bare få styr på alt det, der er “endt på loftet…”

Loftrum og kælderrum er dømt til at rode, sådan er det bare. Mennesker roder ofte nok på den plads de har inde i deres hjem, får de mere plads at rode på, ja så skal de nok også rode der. Det handler ikke om at vi ikke kan finde ud af at holde orden, det handler om, at vi så sjældent skal glo på alt det, der bliver placeret i vores depoter, så oprydningen ender nederst på vores prioriteringsliste. 

Heldigvis er der råd at hente. Du kan nemlig få styr på dine opbevaringsrum og det endda på én enkelt dag, hvis altså du gider. Start fra en ende af og slut af med at klappe dig selv på skulderen.

    1. Lav en to-do liste over hvad, der skal gøres. Hvor slemt står det til? Hvad er dine mål? Skal der smides en masse ud eller skal du blot have sorteret og fundet en bedre opbevaringsløsning?
    1. Smid alt det ud, du ikke har haft brug for de sidste seks måneder. En god grundregel er at smide alt ud, man ikke har brugt det sidste halve år. Har du ikke spurgt efter det, savnet det eller tænkt på det i seks måneder, kan du formentlig godt leve uden det. Smid det nu bare ud.
    1. Tøm hele rummet! Alt skal bæres ud af rummet så du får et helt nyt rum, du kan begynde forfra i. At starte “from scratch” kan have sine fordele i helt ubeskriveligt mange situationer.
    1. Vælg en passende opbevaringsløsning. Opbevarer du dine ting i plastickasser med tætsluttende låg eller står det hele i flyttekasser? Har du mange nipsting, der ikke kan kategoriseres og derfor bare står for sig selv? Hvis du har plads til at hænge ting op på væggene, kan dette være en fordel. Et reolsystem af eksempelvis typen stigereol passer ind i de fleste mindre depoter.
  1. Fyld rummet efter dine behov. De ekstra stole og den oppustelige sovemadras skal selvfølgelig ikke stå inderst, hvis du ofte får gæster. Julepynt og vintertøj og andre sæsonvarer kan istedet komme ind på én af de bagerste pladser. Tænk over hvordan du fylder rummet op, så du ikke skal rode for længe med det. 

Kig nu på dit ordentlige depot og klap dig selv på skulderen. Godt gået.