You are currently viewing Lider du også af tandlægeskræk?

Lider du også af tandlægeskræk?

Det er de færreste af os, der elsker at gå til tandlægen. Langt de fleste af os har en eller anden form for skræk eller ulyst for at gå til tandlægen, og det kan der være rigtig mange forskellige årsager til. Typisk stammer det fra barndommen, hvor der skete store forandringer med tænderne.

Nogle skulle have bøjle på for at få dem rettet op, mens andre måske skulle have trækket en eller flere tænder ud, fordi de ikke faldt ud af sig selv. Andre har været i tandlægestolen hos en tandlæge, der måske var lidt for hårdhændet i forhold til vedkommendes alder, og andre synes bare, at det er vildt ubehageligt at få de kliniske instrumenter ind i munden.

Tandlægeskræk er helt normalt

Hvis du er en af de mange danskere, der ikke er specielt entusiastisk omkring det næste besøg hos tandlægen, så er du langt fra den eneste. Det er helt normalt, men det er vigtigt, at du alligevel trodser din frygt og får efterset dine tænder med jævne mellemrum.

Ellers kan det nemlig komme til at koste dig rigtig mange penge, ligesom det også kan være med til at forstærke din tandlægeskræk, da det typisk vil være nødvendigt med et større indgreb. Derfor kan du her i denne artikel læse om, hvad du selv kan gøre for at trodse frygten og alligevel dukke op til det regelmæssige eftersyn.

Vælg en tandlæge med forståelse for tandlægeskræk

Fordi tandlægeskræk er et alment udbredt fænomen blandt befolkningen, så er der i dag også rigtig mange tandlæger, der tager frygten alvorligt. Du kan dog ikke være sikker på, at alle tager det lige alvorligt, og derfor er det vigtigt, at du vælger en tandlæge, der har både respekt og forståelse for dit ubehag ved at gå til tandlægen.

Dette er meget vigtigt, da det er tandlægen, der skal sørge for, at du får en god oplevelse, og at din frygt ikke bliver yderligere forstærket. Bor du i København, kan du for eksempel vælge en tandlæge ved Trianglen, som har indrettet klinikken på en måde, så der er en hyggelig og behagelig atmosfære. Det er nemlig noget, der kan være med til at få dig til at slappe af, når du sidder i venteværelset og venter på, at det bliver din tur.

Derudover er det vigtigt, at du også vælger en tandklinik, der har gode muligheder for at tilbyde dig smertelindring i forbindelse med din behandling.

Hvad du selv kan gøre:

  • Sig til tandlægen at du lider af tandlægeskræk – ellers bliver det svært for tandlægen at tage højde for det
  • Sørg for at overholde de regelmæssige eftersyn
  • Husk at børste dine tænder grundigt