You are currently viewing Vælg din studieby med omhu

Vælg din studieby med omhu

ANNONCE

Som kommende studerende på en videregående uddannelse er der mange spørgsmål, der melder sig – og selvom du sikkert primært bekymrer dig om dit gennemsnit, så er der også andre ting, du bør have in mente.

I stedet for at lade det være op til dine afsluttende karakterer, om du i fremtiden skal slå dine folder i Aalborg eller Sønderborg, vil det spare dig for mange fremtidige bekymringer, hvis du undersøger, hvad der reelt set ville være en fordel for dig – på flere forskellige områder af livet og ikke blot i forhold til studiets faglige udformning.

Studielivet byder på mange glæder og fantastisk selvudvikling, men også af og til tvivl og ikke mindst økonomiske udfordringer. Derfor bringer vi her en lille huskeliste, som det vil være smart at overveje inden du sender din ansøgning ind i foråret.

Matcher dit temperament byen?

Du ved det – nogle gange klikker man bare med en by og andre gange vil man bare gerne ud af den igen! Mange søger mod København og Aarhus, men sandheden er, at selvom disse store byer har populære uddannelsessteder, så kan mange godt føle sig kørt over af storbyanonymiteten og udsigten ned i en trist betonbaggård. Hvis du i bund og grund er glad for lidt mere ro i hverdagen og elsker at have muligheden for at komme ofte ud i naturen og de åbne vidder, så bør du måske tænke dig om to gange, inden du følger strømmen mod landets største byer.

God bolig-karma – og fin økonomi!

Det er en kæmpe fordel, hvis du kender lidt til, hvilke byer, der har de bedste lejepriser, sådan at du kan få en husleje, der matcher SUen bare nogenlunde. Nytilflyttere i de større byer starter ofte med at måtte bo i en forstad til byen, hvor der ikke er meget glitter over den lange cykeltur til uddannelsesinstitutionen såvel som de sjove ting i centrum. Det er i forvejen lidt af et regnestykke både at få råd til husleje, studiebøger og ikke mindst andet mad end nudelsuppe – også selvom man får studiejob ved siden af sit fuldtidsstudie. Hvis det er vigtigt for dig at kunne vie så meget tid som muligt til studiet, kan dette virkelig have stor betydning for din studietid – og ikke mindst luften i din økonomi

Så et frø for dit fremtidige job

Er der en bestemt branche, som din studiegren og dit drømmejob knytter sig an til, så vil det kun være et skridt frem, hvis du nogenlunde har overblik over, hvor disse brancher opererer fra i landet. At du allerede bor i samme by eller i nærheden af din drømmearbejdsplads vil både gøre det nemmere for dig at få praktikker under studiet og senere at kunne træde direkte ind i en stilling – uden at skulle flytte og give afkald på vennerne og dine yndlingssteder.