You are currently viewing Mere råd til sjov?

Mere råd til sjov?

ANNONCE

Giv din privatøkonomi ny energi

Hver måned dumper betalingsserviceudskriften ind i e-boksen, og hver måned krydser man fingre for, at der ikke står alt for store, uventede trækninger parat. Selvfølgelig har du styr på dine helt grundlæggende udgifter, men alligevel kan der forekomme overraskelser – alle disse halvårlige kontingenter, diverse medlemsskaber, smålån og pludselige bankgebyrer!

Hverdagens økonomi er kedeligt at tænke på og tale om, men som med så meget andet, så sker der ikke et økonomisk mirakel af at gå rundt om den varme grød. Så lad os for et øjeblik se nærmere på, hvordan du med en mindre engangs-indsats kan få råd til mere sjov – og slipper for at bruge knaster på uventede såvel som tilbagevendende regninger fra hist og pist!

For det første bør du gå lidt firkantet til dine pengesager. Vi har alle faste og tilbagevendende udgifter til en bred vifte af områder: Bolig og energiforbrug, mad, transport, tøj og personlig pleje, for ikke at tale om forsikringer af forskellig art. Driver man en virksomhed får man kun overskud på bundlinien, hvis man sørger for at have alle realistiske udgiftsposter med i sit budget og at man kan se længere end blot til næste måned.

        Udnyt derfor denne fornuftige købmands-tankegang, der har en længere tidshorisont, og opret en overskuelig og lettilgængelig Kontoplan for dit månedlige forbrug, med udgiftsposter opdelt i forskellige, detaljerede kategorier. Herefter kan du bruge programmet til at få et solidt overblik over dit årlige forbrug.

        Herefter kommer de mere spredte udgifter. Har du for eksempel et kvart-, halv- eller helårligt kontingent til forsikring og A-kasse, så divider og fordel denne udgiftspost ind på månederne op til betalingen – så vælter betalingen ikke dit budget for den måned, beløbet skal falde. Lav en fast månedlig overførsel til en særskilt opsparingskonto, sådan at udgiftsposten dækkes ind løbende.

Har du mange mindre lån rundt omkring (fx i form af afbetaling på briller, computer, telefon etc), så forsøg at samle dem under ét fordelagtigt lån fra din bank. Du kan i samme omgang overveje om et bankskift vil være fordelagtigt, både i forhold til lån, kassekredit, gode forsikringstilbud og gebyrer. Det ER tidskrævende at skifte bank, og ja – der er sikkert en god stabel dokumenter, du skal skrive under og indsende. Men den tid, du lægger i det, kan være sig selv værd i guld, hvis du slipper for usynlige gebyrer og stride lånerenter, og tilmed kan få en ordning, der passer din situation bedst.

        Der er altså gode penge at spare på sigt, hvis du går til dit budget ved at se på de større linier – præcis ligesom en virksomhed. Det betaler sig for et øjeblik at tage de “pessimistiske” briller på, og dermed også tænke på alle de ting, som du kan komme til at skulle bruge penge på: Såsom bilen, tandlægen eller reparation af forskellige ting i hjemmet, som du ved, der kan opstå problemer ved i løbet af året.