You are currently viewing Ny græsplæne på 24 timer

Ny græsplæne på 24 timer

ANNONCE

Danskerne vil hellere drikke en øl i havestolen end at bruge weekenden på at plante blomster ud, det er i hvert fald den tendens vi har set de sidste 20-30 år hvor græs er blevet mere og mere fremtrædende og de store blomsterbede er på retur.

Desværre er græsplænen i ældre huse ofte hullet, fyldt med ukrudt og måske er der mere mos end græs tilbage. Det er desværre resultatet af mange års manglende vedligehold for selvom græsplænen ikke kræver meget andet end at blive slået så kræver den altså mere hvis den skal opretholde sin storhed.

Der er i byggemarkeder og havecentre et stort udvalg af produkter der kan behandle din græsplæne, men det vil ofte blive lappeløsninger og det svarer lidt til at sætte et plaster på hvis du egentligt har behov for en operation.

Den eneste holdbare løsning er at lægge en ny græsplæne og derefter sørge for at vedligeholde den korrekt. Med et par dage i haven hvert år holder græsplænen for evigt.

Det første store skridt er at bestemme at græsplænen skal fjernes og en ny skal lægges. Her kan det være en fordel at få en anlægsgartner ud og kultivere jorden. Den er trampet hård efter mange år og en ny græsplæne har brug for mere løs jord for at kunne slå rødder ned i den.

Dette kan med fordel gøres om foråret så jorden får lov at ligge i et par måneder og derefter kan den nye græsplæne lægges i August eller September.

Det er flere måneder uden en græsplæne, men når græsset skal plantes kan du spare flere måneder ved at lægge rullegræs frem for at plante nyt, så sikrer du dig også at plænen er helt tæt allerede fra start.

Det koster naturligvis lidt mere, men har du en mindre have eller ønsker du bare græsplænen igen hurtigst muligt kan det være penge der er givet godt ud. Du kan på dette link beregne prisen for rullegræs.

Når rullegræsset er lagt går der kun 4-6 uger inden græsplænen er klar igen!